söndag 1 november 2015

Novemberbukett

Varje gång jag gör en ny bukett tänker jag att det kanske är sista gången för i år... Men så går det någon vecka och mildvädret fortsätter och därmed blomsterproduktionen. Gärna fler sådana här höstar om jag får bestämma!

Nu har jag ändå börjat tömma vissa krukor som ser mer ledsna än blommiga ut, och av rosorna är det inte mer än en handfull kvar. Det är en hel del beslutsångest på helgerna just nu; ska jag sätta punkt och vinterboa allt, eller ska jag chansa och ge det någon vecka till? Risken är förstås att man står där huttrande i några minusgrader och försöker fälla upp bubbelplastväxthuset. "Living on the edge" för trädgårdsmänniskor :-)


5 kommentarer:

 1. Intressant att du nämner bubbelplastväxthuset. Jag har skaffat mig ett sådant och funderar på vad jag ska våga övervintra i det. Vad har du i ditt och var står det? Funderar på att ha mitt i växthuset (som inte är frostsäkrat).

  Kram, Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ställer mitt inne i det stora växthuset, som inte heller är frostsäkrat, och så har jag en frostvakt inne i bubbelplastväxthuset. Utan frostvakt blir det lika kallt som i det riktiga växthuset (någon grad varmare än utanför). Det största problemet är dock inte kylan utan fukten, lätt att växterna möglar...:-(

   Radera
 2. Känner igen mig, vad ska tas bort och vad ska stå kvar? Svårt när det fortsätter blomma.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Jag kör en vecka till!
  Det är värt att stå där och frysa lite om det kniper =)

  SvaraRadera
 4. Och det var ju ingen dålig bukett, WOW!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera