onsdag 14 oktober 2015

Trädgårdens skafferi


Jag har inga som helst ambitioner eller utsikter att vara självförsörjande på grönsaker, men tycker att det är kul med några lättodlade grönsaker som dessutom ger grönska och frodighet. Tomater har jag haft i växthuset från första året, och nu skulle det kännas konstigt utan den grönskande "väggen" längs norra långsidan. Plantorna kom igång sent i år men producerar i gengäld fortfarande tomater på löpande band. Får se hur länge det håller nu när temperaturerna har sjunkit en del.

Efter hand har jag minskat ner på antalet sorters grönsaker och begränsar mig till sådana som jag vet att jag/vi kommer att äta. Förutom tomater är det normalt mangold, vitlök, bönor och paprika/chili. I år har jag dessutom haft både svart- och rödkål, men faktiskt mest i dekorativt syfte...





5 kommentarer:

  1. Jag tycker du har mycket! Svartkålen är en superfavorit, har du din i kruka? Jag funderar på att gräva upp en planta på lotten och ha hemma i kruka. Bara för att den är så snygg!
    Kram
    Katarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, även svartkålen står i kruka! Fast jag har fyra plantor i en rabatt också, men det var en nödplantering och mindre och tanigare plantor får man leta efter... Kram E

      Radera
    2. Ja, även svartkålen står i kruka! Fast jag har fyra plantor i en rabatt också, men det var en nödplantering och mindre och tanigare plantor får man leta efter... Kram E

      Radera
  2. Ska nog odla lite svartkål för dekoration nästa säsong!
    (eller så äter vi upp den)
    Tack för inspirationen.

    SvaraRadera
  3. Åh, svartkål som är så gott. Stekt i olja med lite vitlök och så färskriven parmesan... I övrigt håller jag med, man ska odla det man gillar, antingen det är för att äta eller titta på.
    Kram Kristina

    SvaraRadera