lördag 10 oktober 2015

Kriminellt snygg

I min jakt på den perfekta dahlian är nästa anhalt 'Melody Harmony'. Stora vackra blommor på långa, stadiga stjälkar, ytterst rikblommig och håller länge i vas - ja, det finns inte så mycket att lägga till på önskelistan faktiskt. 


I våras satte jag två nyinköpta knölar från hovleverantören Eurobulb i en av pallkragarna i min lilla köksträdgård, och som de har levererat! Jag har gjort massor av buketter av de stora, ljusrosa blommorna och de blommar troget vidare fortfarande nu en bra bit in i oktober.


Troligen har jag dessutom ännu en 'Melody Harmony' som jag köpte av en slump på Malmö Garden Show i våras. Kriminalvården i Malmö har växthus på en av sina anläggningar, där internerna driver upp plantor som dagaktivitet. De gjorde stor lycka med sitt stånd på MGS där de (jag antar att det var personal och inte interner...) sålde uppdrivna dahlior för 45 kr stycket. Jag köpte två namnlösa mörkbladiga dahlior varav den ena visade sig vara identisk med mina Melody Harmony, så jag utgår från att det är samma. Även den har blommat hela sommaren trots - eller tack vare - flitig skörd och en del gödning (se bilden överst som dock är tagen i juli). Fyrtiofem pickadoller - alltså vilket fynd!! 

5 kommentarer:

 1. Så himla fin!!! Idén med odling etc för interner gillar jag, det måste vara det bästa terapi som går att få, kan bara komma gott utav det.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Bladverket till den rosa färgen var ju helt perfekt!
  45 riksdaler är verkligen billigt. Jag har köpt tulpaner av dem.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Ja dessa fanatiska knölar..... att det bara kan bli något så vackert och rik blommande!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också Melody Harmony, men min är lite ljusare rosa och har korta stjälkar. Hm. Lustigt. Var rädd om dina knölar.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marta! Den övre bilden är som sagt tagen i somras och då var blommorna färgstarkare. Nu har alla plantorna mer ljusrosa blommor som ser ut som de du visade häromdagen. Stjälkarna vet jag inte vad det beror på. Den "kriminella" har inte lika långa stjälkar som den jag säkert vet är Melody Harmony, men ändå OK för buketter.
   Kram
   Elin

   Radera