Etiketter
tulpaner
växthus
rosor
pionvallmo
zinnia
allium
dahlia
pioner
hortensia
lejongap
digitalis
murgröna
snödroppar
alunrot
pelargoner
Chelsea Flower Show
Chilipeppar
buxbom
citronträd
flocknäva
daggkåpa
lavendel
mangold
stjärnflocka
träväxthus
James Galway
julrosor
omskolning
tomat
vårtecken
Gertrude Jekyll
bondpion
hasselört
höstflox
klematis
rabattkant
vintersådd
frökapsel
frösådder
jord
nävor
orangeri
pluggbox
vallmo
Madame Boll
Ormhassel
armchair gardening
bladväxter
cutting garden
höstsådd
rosmarin
solhatt
sättlök
verbena
växthusodling
onsdag 14 oktober 2015
Trädgårdens skafferi
Jag har inga som helst ambitioner eller utsikter att vara självförsörjande på grönsaker, men tycker att det är kul med några lättodlade grönsaker som dessutom ger grönska och frodighet. Tomater har jag haft i växthuset från första året, och nu skulle det kännas konstigt utan den grönskande "väggen" längs norra långsidan. Plantorna kom igång sent i år men producerar i gengäld fortfarande tomater på löpande band. Får se hur länge det håller nu när temperaturerna har sjunkit en del.
Efter hand har jag minskat ner på antalet sorters grönsaker och begränsar mig till sådana som jag vet att jag/vi kommer att äta. Förutom tomater är det normalt mangold, vitlök, bönor och paprika/chili. I år har jag dessutom haft både svart- och rödkål, men faktiskt mest i dekorativt syfte...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag tycker du har mycket! Svartkålen är en superfavorit, har du din i kruka? Jag funderar på att gräva upp en planta på lotten och ha hemma i kruka. Bara för att den är så snygg!
SvaraRaderaKram
Katarina
Ja, även svartkålen står i kruka! Fast jag har fyra plantor i en rabatt också, men det var en nödplantering och mindre och tanigare plantor får man leta efter... Kram E
RaderaJa, även svartkålen står i kruka! Fast jag har fyra plantor i en rabatt också, men det var en nödplantering och mindre och tanigare plantor får man leta efter... Kram E
RaderaSka nog odla lite svartkål för dekoration nästa säsong!
SvaraRadera(eller så äter vi upp den)
Tack för inspirationen.
Åh, svartkål som är så gott. Stekt i olja med lite vitlök och så färskriven parmesan... I övrigt håller jag med, man ska odla det man gillar, antingen det är för att äta eller titta på.
SvaraRaderaKram Kristina