fredag 2 oktober 2015

Blommig Fredag - Trädgården just nu!Blommig Fredag är tillbaka - ett sant hösttecken! Ganska bra tajming, för det känns verkligen som om månadsskiftet september/oktober också innebar ett skifte mellan sensommar och höst. Morgnarna är riktigt kyliga nu och även om de varma dagarna håller brittsommarkänslan kvar, så är det många växter som inte låter sig luras. Hostorna börjar tackla av och de gulbruna färgerna smyger sig in här och var. Men som för att göra övergången lite lättare, så finns det i alla fall några primadonnor - mest rosor och dahlior - som liksom jag vill att sommaren ska fortsätta lite till...!


11 kommentarer:

 1. Vem vill inte det att få njuta som vi kan göra i år är inte jag van vid sol sköna dagar vad mer kan vi begära.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Denna höst är helt fantastisk!! Helt härligt att inte trädgården gett upp och det bara fortsätter att blomma och blomma....

  Ha det gott!


  //Veronica

  SvaraRadera
 3. Vi har också haft underbara dagar, och man får passa på att njuta och ladda upp inför vintern. Härligt att så mycket blommar fortfarande.
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 4. Så lummigt och vackert du har det! Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 5. Vackert i din trädgård!
  Ja, och visst känns det kyligare, men så kikar solen fram och värmer. Då och då.
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Ja, jeg tenker som Dahlia og roser!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig bild från din trädgård. Här är samma, dahliorna bara ger och ger - jag fasar för när frosten kommer och tar dem. Men det händer nog inte riktigt än!

  SvaraRadera
 8. Så fint du har det. Skymtar ett läckert växthus.
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Sensommar här ännu. Förstår att det lär dröja innan du köper fler hortensior.
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 10. Din trädgård är en sann fröjd! Så fint, så fint.
  I mitt hörn av Skåne (nordost) är det också sommar och höst på samma gång. Riktigt njutbart, får jag säga. Jag har trappat ner rejält på trädgårdsambitionerna och låter det mesta bara vara.
  Ha en riktigt skön söndag!

  SvaraRadera
 11. Det ser vackert ut egentligen bara Funkian som skvallrar om höst. Och det stämmer verkligen att det är nu den riktiga hösten kommer, även här uppe.
  Ha det gott!

  SvaraRadera