söndag 11 oktober 2015

Äppelskörd

Idag har jag plockat ner de ganska få äpplen som satt kvar i alla äppleträd utom ett. Mest för att slippa räfsa undan dem från gräsmattan vid en senare tidpunkt, men jag ska också försöka använda upp dem eftersom de för en gångs skull är så få. 

På bilden är äpplena just sorterade i "ät-äpplen" och "mos-eller-juice-äpplen". Ätäpplena ska läggas in i tidningspapper i boden och de andra ska bli mos eller juice i veckan, beroende på vilken maskin som först hittar hit - lilla mors hushållsassistent med mostillbehör eller grannens juicepress...:-)


Vill jag göra äpplekaka kan jag annars bara låta äpplena ligga på gräsmattan, så blir de färdigsskivade av Mr. Automower...:-)


4 kommentarer:

 1. Kan var rätt skönt när det inte blir för mycket äpplen att ta hand om. Här har älgarna fått de flesta i år. De ska ju mutas och curlas på alla de sätt.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Här är det också paus i äpplandet. Två träd som nollevererade☺ och ett som var normalt. Det blir ju vissa år väldigt mycket fallfrukt. Men en och annan äppelkaka sitter förstås fint.
  Kram Milla

  SvaraRadera
 3. Ja, i år är jag jätteglad över mina Ingrid Marie-äpplen. Förra året blev det inte ett enda - helt ofattfart inte ett äpple på hela trädet (och då är detta ett stort 50-årigt träd!) Året innan däremot fullständigt exploderade det av äpplen som jag inte kunde ta hand om. I år levererar trädet en lagom mängd äpplen så nu blir det ätäpplen och äppelkakor så småningom när de har mognat färdigt.

  Kram
  Cathrine

  SvaraRadera
 4. Mums med äpplen. Lagom många förstås.
  Kram Kristina

  SvaraRadera