onsdag 28 oktober 2015

Jag tar tillbaka...!

Givetvis hade jag knappt hunnit skriva om den långa, varma hösten förrän frosten slog till även här inne i Malmö :-) Jag insåg precis innan jag skulle gå och lägga mig att temperaturerna nog var farligt låga, men det var alldeles för mörkt, kallt och sömnigt för att jag skulle orka gå ut och lägga över något på några dahlior. 

Däremot pilade jag ut i den frostade trädgården på morgonen och plockade av alla någorlunda utslagna dahliablommor, vilka faktiskt verkar ha klarat transfern till inomhusklimatet. Och det konstiga är att själva plantorna inte heller ser ut att ha säckat ihop totalt så här något dygn senare. Jag vet inte riktigt om dahliadöden anses vara ögonblicklig då kvicksilvret kryper under nollan, eller om de kan klara en väldigt lätt frostkyss - vad har ni för erfarenheter?

Sista skörden?

5 kommentarer:

 1. Belle photos,bonne soire,Patricia

  SvaraRadera
 2. Så många fina sorter du har! Gillar de där pompomkragarna! Måste nog försöka skaffa någon sådan sort.
  Dahliorna hos oss brukar klara en lätt frost, men som i går natt när det blev -1,9°, då blev det för mycket.
  De gick med nöd att identifiera själva blommorna, när jag skulle märka upp dem inför vintervilan. Nu får de i varje fall vara i källaren tills det är vår igen. Vi har en ganska varm källare, men det brukar gå bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra att även du har dahlior som överlevt frost. Det ska bli spännande att se om mina t o m orkar blomma vidare, kanske i alla fall de knoppar som redan finns. Snart ska de ju upp ur marken oavsett!

   Radera
  2. Kul att höra att även du har dahlior som överlevt frost. Det ska bli spännande att se om mina t o m orkar blomma vidare, kanske i alla fall de knoppar som redan finns. Snart ska de ju upp ur marken oavsett!

   Radera
 3. Vi har haft frost två gånger men den var nog väldigt lätt för allt känsligt verkar ha klarat sig, puh! Men i helgen började vi ta in krukor, skönt att ha börjat med det för det är ganska jobbigt.
  Fina dahlior!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera