fredag 23 oktober 2015

Blommig Fredag - plötsligt händer det!

"Plötsligt" är egentligen inte ett ord som passar in i trädgårdssammanhang, där det mesta tar mer eller mindre lång tid och där tålamod är en av de viktigaste egenskaperna för trädgårderaren... Men känslan av plötsligt kan ändå vara kopplad till det ögonblick man upptäcker något, oavsett om det är något som hänt över en natt (som en grodd) eller något som tagit några år på sig (som...ganska mycket).

Min första association till dagens tema är dock inte till en blomma som slår ut eller liknande, utan till hur jag hanterar min mentala "att-göra-lista". Av någon anledning hamnar denna sällan på papper, utan finns nånstans där mellan öronen i ett - för att uttrycka det milt - lätt ostyrigt format. Prioriteringsordningen mellan olika saker är inte konstant, och vissa surdegar kan få ligga till sig ganska länge till förmån för roligare uppgifter. Men PLÖTSLIGT en dag, så ploppar kantskärningen (eller vad det nu är) upp till toppen av listan och så sätter jag igång.

Just nu är bubblaren på listan uppbindning av rosor. Till exempel min kära Constance behöver både skäras ner lite och bindas in mot pyramiden som faktiskt finns där inne mitt bland virrvarret... Kanske hoppar det upp till toppen av listan redan i helgen??


Mer att läsa på temat Plötsligt hittar ni här:


4 kommentarer:

 1. Oj, vad hon frodas kära Constance! Känner verkligen igen mig i mentala listor, surdegar och prioriteringar som plötsligt blir till.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 2. Präktigt exemplar. I blom måste den ha varit fantastisk...
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Oh ja, vissa surdegar måste man invänta det rätta humöret för att orka med. Och då jäklar... kan det gå undan! ;) Vilken fantastisk växtkraft his din ros, lycka till med jobbet oavsett vilken dag den hamnar överst på listan.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Ja, det er rart hva som plutselig kan skje...
  God helg :)

  SvaraRadera