torsdag 5 maj 2016

Utslaget just nu

Man kan nästan se naturen slå ut just nu - allt som har stått och stampat så länge får nu plötsligt all värme som behövs - och lite till. Det är verkligen tulpantid och det gäller att njuta för väderprognosen spår en kort men intensiv tulpanblomning! 

Min "Keukenhofrabatt" står i full blom men som vanligt har hyacinterna lagt av när tulpanerna väl blommar. Till hösten kan det också vara dags att flytta de kejsarkronor som hamnat för långt in under idegransbollen...!Mina 'Foxtrot' har mörknat lite i färgen, men ser fortfarande ut som karameller!I den nya rabatten runt silverpäronträdet blommar en färdig mix av Triumphtulpaner, blandade med hyacinter och perenner som planterades i höstas (de har det liite tufft bland alla tulpanblad...).I den andra buxbomsrabatten på framsidan blommar nu 'Apricot Impression' i olika stadier.

Mittemot, i rabatten vid huset, står en annan impressionist, nämligen 'Pink Impression'. Denna blir mer intensivt rosa med åldern, men jag tycker att den är allra snyggast nu och med lite stängd knopp så här på morgonkvisten.Under syrenen vid uppfarten lyser 'Purple Prince'. Ett enda år har jag lyckats få dem att blomma samtidigt som syrenen i exakt samma färg (eller lyckats förresten, det var ju inte precis min förtjänst...).I stora rabatten vid växthuset blommar i år endast 'Ollioules', lite utspritt sådär. Jag har ingen aning om vilka som är nya och vilka som är återblommande, men några har i alla fall kommit tillbaka.Sist men inte minst, så har nu 'Green Wave' slagit ut i sin kruka utanför växthuset. Detta är en riktig skönhet som har många olika skepnader, så det finns stor risk att den kommer att gå i repris här på bloggen!2 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk blomning hos dig - ser ut som i en park, så vackert !!
  Många bra tips på på ljuvliga tulpaner - förstår att du njuter nu !
  Ha en fin helg !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Så fantastiske tulipaner du viser, jeg er full av beundring! Jeg har så få tulipaner, for hjorten har spist så mange hos meg tidligere. Nå har jeg dem helst på litt utilgjengelige plasser, men jeg håper jeg finner en løsning på jorteproblemet. Ha en fin helg! Klem fra Anne-Kristin

  SvaraRadera