onsdag 18 maj 2016

Denna ljuvliga syrentid

Jag bor mitt i ett syrenparadis i ett gammalt villaområde där många av syrenbuskarna antagligen har ett helt gäng decennier på nacken. När syrenerna slår ut samtidigt som äppleträden blommar är det helt "maugiskt" som man säger här i Skåne.

Fast besluten att njuta fullt ut av den korta syrentiden gjorde jag idag en sådan där maffig bukett som jag sällan kommer till skott med. Enligt rekommendationen från Fru Gouteva tog jag bort alla blad för att förlänga hållbarheten. Det blev verkligen maffigt men också lite mastigt, så jag blandade med lite hundkäx för att lätta upp lite. Nu får vi se hur länge det håller!Matchar fint med penséerna!


4 kommentarer:

 1. Såå UNDERBART med syrener !
  Såg att den jättehöga och gamla syrenhäcken vid jobbet hade börjat blomma idag så i morgon åker sekatören med till jobbet och en maffig bukett skall plockas !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Hahahaah, jag det är verkligen "maugiskt". Jag vill minsann också ha en syrenbukett och jag ska slita av vartenda blad.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 3. Men så fint!
  I Värmland är syrener förknippat med skolavslutnning eftersom de blommar lite senare här hos oss. Har ni några "typiska" skolavslutningsblommor i Skåne?

  Kram
  Cathrine

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mitt minne hängde vi alltid syrener kring halsen kring studenterna som sprang ut i början av juni, men nuförtiden är de oftast överblommade då - jag tror faktiskt att naturen generellt har blivit lite tidigare med allt med åren! Någon annan typisk skolavslutningsblomma kan jag inte komma på, förutom de som även förknippas med midsommar som prästkrage, blåklint och så!
   Kram Elin

   Radera