tisdag 17 maj 2016

Det händer saker varje dag

Vilken härlig tid det är nu när trädgården sträcker på sig mer och mer för varje dag och timme. Det märks skillnad bara från en dag till en annan, och det gäller att gå små upptäcktsrundor varje dag så att man inte missar något!

Den första aklejan har slagit ut, bland de första blomstrande perennerna bortsett från lökväxterna.


Flera av alliumsorterna är på god väg. Här Allium Gladiator i en sydvänd rabatt.Orientvallmon "Royal Wedding" har maffiga knoppar som jag hoppas slår ut under en regnfri period...På norrsidan av huset blommar de sista tulpanerna fortfarande, samtidigt som allium 'Mount Everest' är på väg. Det här är rabatten som BARA skulle ha vidjehortensia 'Strong Annabelle', det gick ju sådär...:-)Stäpplöken allium 'Christophii' slår också ut när som helst. Första gången i kruka, ska bli spännande att se hur det blir och hur länge blommorna håller!Min 'Constance Spry' är helt grön och nu börjar det synas små embryon till rosenknoppar!Flocknävan blommar alltid först av nävorna, här ett bestånd som flyttats in under en av idegransbollarna på framsidan.Och i helgen var det äntligen (?) mulet nog för att klippa buxbomshäcken på baksidan. Nästa helg ger jag mig på de på framsidan, om vädret är tillräckligt uselt...:-)3 kommentarer:

 1. For en fantastisk samplanting på bilde nummer fire! Virkelig inspirerende, dette ble jeg glad av! Ha en fin maikveld! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 2. Äntligen mulet för att klippa buxbom? Är det något man skall hålla koll på? Jag har alltid klippt min ('Faulkner') när det fallit mig in. Vad kan hända?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den allmänna uppfattningen är att buxbom som klipps i solsken kan få "brända" blad - jag har inte gjort något eget test, men det låter logiskt!
   /E

   Radera