lördag 21 maj 2016

Akleja och allium

Det är mycket lila toner i trädgården just nu, bland alla syrener som blommar för fullt och alliumen som håller på att slå ut. Det matchar ganska väl med aklejorna som har mest rosa toner hos mig, med någon enstaka blå variant här och där. 

De första åren i vår trädgård rensade jag bort alla aklejaplantor jag såg, eftersom jag trodde att det var någon form av ogräs... Nu har jag reparerat misstaget så väl att jag snart behöver rensa igen, för visst är aklejan ett ogräs i spridningshänseende! Men ett vackert sådant :-)5 kommentarer:

 1. Vilken fin kombo! Aklejan är en favorit här, sprider sig ja men det får den gärna göra :)
  Ha en fin kväll!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. För mig är aklejans spridningsvillighet helt magisk. På vårat lantställe utanför Stockholm satte jag akleja efter akleja och de ville aldrig överleva. Nu när jag bor i Skåne får jag njuta av massor av olika sorter och färger. Vill man ha bort dem, är de ju inte så svårrensade.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker bild! Jag har själv gjort samma misstag som du nämner att du har gjort. Jag rensade också bort dem förr men inte nu längre. Jag låter de flesta växterna växa där de väljer växa. Jag var mer "kontrollerade" förut mot mina växter men inte längre. Vad det beror på det vet jag inte.
  Önskar dig en fortsatt skön Söndag:)

  SvaraRadera
 4. Dag Elin,

  Bedankt voor je leuke bericht. Super leuk dat jullie bij ons in de tuin waren. Jij hebt weer prachtige foto's op je blog staan. Wat zijn die Alliums mooi!!

  SvaraRadera