torsdag 19 maj 2016

Tulpan Apricot Parrot

Innan tulpansäsongen ohjälpligt är förbi måste jag ju bara skriva något om min favoritsort bland tulpaner, 'Apricot Parrot', som jag nämnt flera gånger tidigare. Jag var ju inte helt nöjd när den tulpankrukan var en av dem som tulpanmarodören attackerade tidigare i vår. Han lämnade faktiskt kvar de två minst utslagna stjälkarna, men eftersom det såg lite konstigt ut med två tulpaner i ett hav av tulpanstubbar i krukan så hamnade dessa två så småningom i en vas.


Lycklig blev jag sedan när jag dök på just denna sort i en av trädgårdarna jag besökte i Holland häromsistens, Het Bergje. Dessa var fullt utslagna och hade den där riktigt läckra kulörblandningen av aprikos, rosa, gul och vit. 


Sen kom jag på att jag hade blandat upp min karamellplantering med några av dessa lökar och att jag trots allt skulle få njuta av dem här hemma även på rot.


Visst är det kul att färgen varierar så mycket? Den är mer vitrosa i början, för att övergå till mer av den aprikos färg som gett den dess namn.

7 kommentarer:

 1. Så vansinnigt supersnygg!! Mitt habegär väcks ohjälpligt. :) Antecknar inför hösten, när jag som vanligt inte ska köpa fler lökar. ;)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Hel fantastiskt vacker - åker direkt upp på inköpslistan till hösten !
  Ha det så gott !
  kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Läcker!! Jag skriver på min tulpanlista...
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Riktigt tjusiga! Måste kolla om mina slagit ut, men först blir det att krypa ner i sänghalmen efter nattens arbete.
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 5. Rent ut sagt urläcker!!!

  Ha en fin fredag!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 6. Passar verkligen bra i en karamellrabatt, älskar det färgtemat, det är som en påse syrligt godis med rosa, gult och djupare mörka. Jag tycker att din tulpanmarodör är så otäck. Vem går med berått mod in och förstör tulpaner? Det räcker ju med mördarsniglar kan jag tycka, behövs inga tulpanmarodörer.

  SvaraRadera
 7. Den är ljuvlig! Och någonstans har jag ett fåtal lökar som flyttat runt med mig. Men nu när jag ser dina härliga bilder ser jag att det ska fyllas på.

  Kram, Carina

  SvaraRadera