söndag 29 maj 2016

På hemmaplan - Malmö Garden Show!

Det är lite speciellt att besöka lilla, lokala Malmö Garden Show dagarna efter världens mest kända blomstermässa i Chelsea... Men jag har gjort det förut och även denna gång tycker jag att det är helt OK. Det är liksom olika spelplaner, och just formatet och tillgängligheten ger ett stort plus till MGS!

Min favorit bland årets visningsträdgårdar innehöll inte oväntat både rosor och buxbom, och här hade man gärna slagit sig ner och pustat ut en stund...Trädgårdsutbildningen Hvilan brukar alltid ställa ut, och jag brukar fastna för deras trädgård. I år hade de blandat trendiga barrväxter med ett hav av rosenskära, och ställt in ett litet lockande campingpicknickset i mitten. Lite sagokänsla och jag gillade det i år också!Hedentorps plantskola blev "Best in Show" med sin avancerade plantering med svarta böljande spaljéplank. Läckert.En romantisk allmogeträdgård med utsnitt av faluröd stuga och fina planteringar med både inslag av mormorsträdgård och ängskänsla.Denna trädgård hade mest "Chelsea Flower Show-känsla", med lite skulpturala inslag och gångar i en mixad plantering.I nästa trädgård var romantiken tillbaka, komplett med patinerad byst och litet hembyggt växthus.Bland balkongutställarna fastnade jag egentligen bara för två, bland annat Minna Merckes charmiga balkong med rutigt mossgolv.Även denna njuthörna kvalade in bland favoriterna. Notera sanden på golvet för extra sommarkänsla!Det roligaste med denna typ av mässa är att titta på detaljer, som denna fina lilla fontänkran i bambu.Även inne på försäljningsområdet fanns det vackra vyer, många utställare hade gjort väldigt fina installationer i sina montrar. Här är det Karl Fredrik på Eklaholm som lockar ögat.Precis som förra året strålade solen över mässan, och utställare och försäljare får vara flitiga med vattningen. När jag gick förbi pågick duschning av en fantastiskt vacker blomsterram - inte läge för en selfie just då ;-)Mässan pågår även idag, så än finns det tid för ett besök!4 kommentarer:

 1. Åhh så kul att se - tack för att du visar och från Chelsea också !!!
  Så snyggt med barrväxter till sommarblommorna och Minna levererar alltid !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Ännu ett superbra reportage, vad duktig du är på det! Jag var också på MGS, igår, inte alls dumt, det blir bättre och bättre.
  Kram
  K

  SvaraRadera
 3. Tack för två fina reportage - en fröjd för mig som inte bor så nära kontinenten som ni gör! :) Nån gång i livet ska jag också ta mig till Chelsea... och Malmö borde jag definitivt kunna ta mig till nästa år...

  Kram
  Cathrine

  SvaraRadera
 4. Så roligt att få ta del av de två mässorna, du skriver väldigt trevligt om dem, tack!!
  Hälsn. Åsa

  SvaraRadera