tisdag 3 maj 2016

Tulpantrolleri

När man har en gammal trädgård dyker det ständigt upp överraskningar. Genom åren har jag flyttat en hel del gamla Apeldoorntulpaner (tror jag att det är) från rabatterna till de mer vilda delarna av trädgården, men efter elva år trodde jag faktiskt inte att det skulle dyka upp fler. Ack så fel jag hade, helt plötsligt står det tre präktiga gula tulpaner mitt i ett av mina äldsta pionbuskage där de definitivt inte funnits tidigare! 

Numera är jag lite mer förlåtande och har släppt gult-är-fult-grejen, så dessa får nog stå kvar. Ganska snyggt med det gula mot pionstjälkarnas mörkröda!


4 kommentarer:

 1. Oh Ja, Visst är gult snyggt på rätt plats :)

  Jag har mer problem med de knallröda som dyker upp här och där...

  Hursom är det underbart med Vår :)

  Veronica

  SvaraRadera
 2. Ja, det var en snygg kontrast! Jag är precis likadan; förr försökte jag "sortera" och flytta, men nu får det vara lite hipp som happ. Jag t.o.m. gillar det!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Äh, det som dyker upp så där brukar jag ta in som snittblommor. :) Men just i ditt fall håller jag med om att det var en snygg oplanerad kombo.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Vakkert! Tulipaner ser ut til å leve som de selv vil, typisk med menge år der bare små blader vises, og plutselig er de i full blomst. Kjekt er det i alle fall! Anne-Kristin

  SvaraRadera