tisdag 22 april 2014

Hurra - de överlevde!

Dahlia Eveline
När jag kom hem från påskhelg borta i går kväll upptäckte jag skott från de enda två övervintrade dahliaknölar som jag tyckte att det var värt att kruka upp för några veckor sedan. De har alltså överlevt min allt annat än "by-the-book" förvaring, som bestod i att de har legat i en öppen kartong i bubbelplastväxthuset utan någon som helst täckning.


Jag vet inte riktigt vad som hände i höstas efter att jag omsorgsfullt grävt upp, sköljt och torkat 10-12 knölar som jag ville spara. Jag tror att det var att jag inte fick tag på ogödslad torv att lägga dem i och så blev de liggande i ren frustration. De flesta var ganska hopskrumpnade nu efter vintern, så de slängde jag, men tydligen var det tur att jag chansade på dessa två.

Till hösten ska jag nog testa att kruka upp de knölar jag vill spara redan vid uppgrävningen, så får de stå utan vattning frostfritt. Vad tror ni om det?

2 kommentarer:

 1. Verkligen snygg, madam Eveline och tuffa tag tål hon tydligen också. Ingen aning om man kan kruyka redan på hösten, men testa kan man ju alltid.

  /Anette

  SvaraRadera
 2. Ah, vad f-n. Min kommentar försvann. Försöker igen...
  Min erfarenhet är att det många gånger funkar precis lika bra när man inte gör "by-the-book". Regelbrott kan verkligen löna sig - se bara vilken lycka det blev hos dig!
  Har tyvärr inga tips angående dahlior, men du verkar ha hittat ett recept som funkar. Kör vidare på det :)

  Ha en fin dag!
  Tamara

  SvaraRadera