tisdag 29 april 2014

Tulpaner i kruka - ingen hit i år...

Jag fortsätter på tulpantemat...!

De lökar som jag satte på friland i höstas är mer eller mindre i full blom nu och jättefina. Värre är det med de som jag satte i kruka och ställde i växthuset. Det har tidigare fungerat bra, men denna vinter har det kanske varit för varmt/torrt eller något och ingen av krukorna har blivit sådär jättefantastisk.

Tulpanen 'Angelique' är en riktig favorit och förra året blommade alla lökar i samma kruka så gott som samtidigt. I år ser det ut som till höger.
2013                                                                            2014   
Den enda krukan som har blivit någotsånär fin är med tulpanen 'Wirosa" som syns på bild här.

Till sist; årets lågvattenmärke bland de krukplanterade tulpanerna. Den här åker i komposten så snart jag får tillfälle...


2 kommentarer:

 1. Tråkigt när det inte går vägen. Jag har inte lyckats nångång med tulpaner i kruka. Försökte senast för två år sen, men det blev bara några spridda blad. Antagligen tippade jag sen ut jorden i perennlisten runt grönsakslandet, för nu frodas små röda tulpaner mellan krukade perenner i vinterförvaring och nyutslagen förgätmigej. Inte som jag tänkt mig, men lite fint ändå.

  /Anette

  SvaraRadera
 2. Hej Anette,

  VAd kul att dina tulpaner visade sig till slut ändå! Jag brukar på enklast möjliga sätt knöla ner lökar, som tas bort från andra ställen, i mitt "skogsparti" och varje år blir jag överraskad av några tulpaner som jag glömt men som dyker upp. Ganska kul och fint som du säger!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera