måndag 7 april 2014

Vårteckenspaning 6 april

Under veckan som gick tog våren inte några jättekliv hos mig, men naturen går ändå framåt i sin egen sakta men säkra takt. Vi har haft en lång period av frostiga morgnar, men nu verkar det vara högre temperaturer på gång.

I vår komposthörna har förgätmigejen så smått börjat blomma. Detta är en av de få blommor som finns i trädgården sedan före vår tid och vissa år under tidig vår blir hela den hörnan av tomten underbart blå av självsådda plantor. De lever dock ett hårt liv, eftersom området ligger precis bakom fotbollsmålet och aspirerande fotbollsproffs inte tar så mycket hänsyn till spirande växtlighet när man ska hämta bollar som skjutits utanför...


Det verkliga vårtecknet är att gräsmattan klipptes för första gången igår. Som vanligt ser hela trädgården så mycket prydligare ut så snart gräset är ansat.


I helgen upptäckte jag också de första hostorna som håller på att titta upp. De brukar normalt vara väldigt sena, på gränsen till att man varje år undrar om de har dött under vintern.


Annars växer det mesta på. Många tulpaner är på god väg, både i kruka och i rabatterna. Jag är mest spänd på de som ska blomma för andra gången, kommer min taktik att bara sätta välkända återblommare att fungera?

 
Allium Globemaster
 
Rabarber på gång

Fler vårtecken hittar du via länken nedan.
  
http://annicaostlund74.blogspot.se/2014/02/varteckensutmaning-2014.html

6 kommentarer:

 1. Vad härligt att det kommit så långt hos dig, vi ligger nog lite efter. Men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge som du vet! Så underbart det låter med en blå komposthörna. Själv har jag syrener runt komposten, det är ju inte så dumt det heller:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti! Ja, att vänta måste man vara expert på när man håller på med trädgård... Syrenkompost, så ljuvligt!
   Kram
   Elin

   Radera
 2. Även vår gräsmatta börjar snart bli lång nog att klippa, det växer bra nu.
  Blåa blommor är också favoriter hos mig, förgätmigej ska inhandlas i år.
  /Caroline

  SvaraRadera
 3. Det var inte illa. Hos mig kommer ännu inte hostorna, men annars ligger jag inte långt efter. Du får gärna rapportera om tulpanprojektet framöver, det tycker jag är intressant, även om jag bara i september månad kan tro att jag någonsin kan se tulpaner att blomma i min trädgård. Men men, de är väl lockbete och får offra sina liv för resten. Vi kunde inte klippa gräset, det var för blött, men hoppas på nästa helg. Tjusiga allium.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marta!
   Jag antar att du refererar till rådjur... Jag är så glad att jag slipper dem, det verkar vara ett otyg! Ska absolut rapportera om tulpanerna! Mina botaniska (tidiga) tulpaner Concerto blommar redan och de har både kommit tillbaka och blivit fler, redan nu andra året.
   Kram
   Elin

   Radera
 4. Ja, hostorna är sega, men nu är de på gång. I helgen som gick skulle jag flytta en liten vårblomma som hamnat "fel" i Lunden. Det var några nedra rötter i vägen. Upptäckte sedan att det var en hosta jag försökte hacka mig igenom. Hoppsan.
  Din rabarber är ju gigantisk, nu kan du snart njuta av en vårsyrlig paj.
  Kram Kristina

  SvaraRadera