tisdag 8 april 2014

Trädgårdsenergi

"Börjar inte du bli trött snart?" sa min bättre hälft framåt seneftermiddagen i söndags i slutet av ett långt trädgårdsträningspass. Men det låtsades jag inte om, för trött kan man ju vara på vardagar när man mest ska sitta på en stol och knappa på en dator. Det är lustigt hur trädgårdsenergin ibland kan kännas outsinlig, medan tröttheten slår till direkt vid till exempel diskmaskinstömning eller tvättvikning. Vad kallas det, "selektiv energikanalisering" eller nåt?

Barnarbete
Söndagens projekt "Köra jordberget till tippen" påbörjades på morgonen med rask hjälp av mellansonen efter lite löneförhandling om antalet paket med fotbollskort (hårdvaluta) som jobbet skulle generera. All jord som låg på uppfarten efter förra helgens rabattprojekt fick inte plats på första släpet men det var ändå skönt med en liten paus under körningen till och från tippen. När jag kom hem med det tomma släpet igen förbarmade sig maken över mig och hjälpte till både att lasta på och att köra sista lasset till tippen.

Rätt så nöjd själv med tillbackningen med släpet på tippen...;-)
Sedan kom jag på att jag kanske skulle passa på att hämta lite mer hästgödsel till de nya buxbomsrabatterna när jag ändå hade hyrt släp. Det snälla hästgårdsägarparet var tursamt nog hemma och en halvtimme senare körde jag hemåt igen med släpet fullt av hästskit. Sedan var det fram med spaden igen, men eftersom jag lyckades baxa in släpet genom grinden så att det stod precis mellan rabatterna som skulle gödslas, slapp jag i alla fall mellanledet med skottkärran - väldigt smidigt!

Extra hästkrafter till de nya rabatterna


8 kommentarer:

 1. Oj, vilket motionspass! Men det är klart att det gäller att passa på när man har släp och är ledig. Snyggt buxbomsklot!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Oj, vilket grävjobb! Känns i kroppen, jag vet, men visst är det skönt att ha fixat det själv? :) Är det ett idegransklot? Snyggt är det i alla fall!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett idegransklot - eller rättare sagt en på varje sida av entrégången. De fanns redan när vi flyttade in, men var varken klot eller uppstammade på den tiden och fick då stå kvar mest för att vi inte orkade ta bort dem. Det är jag glad för idag, för de har blivit väldigt täta och fina med lite klippning varje år.
   Kram
   Elin

   Radera
 3. WAOO vilket jobb du gjort och precisionen med släpet är jag grymt imponerad över !
  Kommer att bli så snyggt i dina rabatter !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Isa! Funderar nu på vad jag ska ha i rabatterna, angenämt problem!
   Kram
   Elin

   Radera
 4. Ont i ryggen?! Det vore iaf inte förvånande efter det grovgörat. Fast jag håller med dig - man får liksom extra energi av trädgårdsarbetet. Man kan hålla på hur länge som helst...

  Grymt impad av din släpkörning! Köra med släp är lätt, men backa är inte enkelt. Var gång jag är på tippen och behöver backa släpet utnyttjar jag min kvinnliga list/charm(?) och ber om hjälp. Det funkar alltid ;) Fast bäst vore så klart om jag lärde mig backa själv. För det är allt bra att kunna själv. Heja dig!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tamara! Inte ont i ryggen faktiskt, men hade lite lite känningar i tennisarmen (har ju samma problem som du) och även i min kroniskt kassa höft...:-/ Men det har redan gått över så det kommer inte att hindra nästa spad-eskapad som jag får för mig.
   Släptillbackningen var lite tur just den gången faktiskt, men det blir också lättare för varje gång man backar. Annars skäms jag aldrig heller för att be om hjälp, prestige är mindre värt än effektivitet...!
   Kram
   Elin

   Radera
 5. Fantastiskt skickligt att kunna backa med släp, tror inte att jag skulle våga mig på det. Det är en härlig känsla att kunna klara av saker själv. Ser så fint ut med den nya buxbomshäcken, vad duktiga ni är som får det klart så fort./ Kram Titti

  SvaraRadera