fredag 13 juni 2014

Ogräs på rätt plats

Den allra längsta sidan av vår oregelbundet formade hörntomt är kantad av ett flera meter brett träd- och buskområde, där vi i princip inte gör någonting utan naturen får råda. På sommarhalvåret bildar växtligheten en välkommen grön vägg mot gatan utanför och det är ganska kul att gå på upptäcktsfärd och se vad som egentligen finns bland grönskan.


Förutom ett antal gamla äpple- och plommonträd finns syren, schersmin, kornell, fläder, gullregn, och en och annan ros. Allt står så trångt att många buskar har sträckt sig långt över sin normala höjd för att nå upp till ljuset. Utanför vår sovrumsbalkong på andra våningen har vi till exempel en vacker vit syren som bara har blommor där uppe på sex-sju meters höjd.


Längs marken poppar det upp snödroppar och tulpaner på våren, mest gula och röda som planterats av tidigare ägare, tillsammans med blå förgätmigej som senare varje år skoningslöst mejas ner av fotbollar och fotbollsspelarfötter som letar efter bollar i grönskan.

I detta område rensar jag inga ogräs (även om det hänt att en och annan maskros strukit med), och det brukar faktiskt bli rätt bra ändå. Just nu blommar hundkäx och något som liknar rölleka men som nog inte är det, hur fint som helst!

 


3 kommentarer:

 1. Gott med ett grönt och kompakt insynsskydd. Sista bilden tycker jag liknar en praktrölleka, googla på det.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 2. Vackert! Fint med ett lite vilt och "ostädat" inslag. Ja, och som tål fotbollar som kommer i fart =o))
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Tycker att naturen gör ett bra jobb längs den där kanten!
  Hoppas du har en fin helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera