onsdag 4 juni 2014

Malmö Garden Show - en retrospektiv studie :-)

Oj, vad tiden flyger fram i maj och juni! Jag har inte haft en sekund över sedan helgen vare sig för trädgården eller bloggen. Det känns egentligen lite inaktuellt med bilder från Malmö Garden Show så här tre dagar senare, men här kommer det en drös i alla fall...
 
Det vackraste bordet och kanske också det mest praktiska för vår familj där alla spiller ganska mycket!
 
Här en närbild på min favoritträdgård som lyckades med konststycket att ge känsla av både lummighet och torrt stenparti. Här köpte jag loss både läkevändrot och smörboll när utställningen var slut.
.
En kul trädgård där man kunde leta nya saker längeMedelhav. Kanske inte det mest nytänkande temat, men de jättestora olivoljeburkarna var läckra.
 
Min favorit bland balkongutställningarna. Helt rörig, men med massor av charm! ...och med äkta vindruvsrankor till skillnad från vissa andra utställningsträdgårdar.
 

Oklart tema, men lockar ögat
 
Denna utställningsplätt imponerade med att se ut som om den stått där i flera år trots att den satts samman mindre än en vecka tidigare.

Hmm, ska jag lägga mig i gräset eller i hammocken...? Eller varför inte i båda?!

Färgglatt och mest uppseendeväckande, men fick inte riktigt mitt hjärta.
 
Underhållning på hög nivå

Blomsterkläder går alltid hem
 
 
 


Jag sladdade verkligen in de sista timmarna av sista dagen, men alla utställningsträdgårdarna kändes fortfarande fräscha och på topp. Det kunde man däremot inte säga om gräsytorna, som led svårt efter flera veckors torka och av några tiotusentals mässbesökande fötter! Stackars Slottsträdgården som haft vissa delar av sin anläggning avstängda ganska länge för att lägga nytt gräs inför mässan. Men alla var nog ändå glada för solen som gassade och som säkert bidrog till rekordantalet besökare.
 
 
Självklart shoppades det en del, med klar övervikt på ljusrosa blommor av någon anledning. Det gäller att hålla sig framme vid stängningdags sista dagen, för då säljer de flesta utställningsträdgårdar ut sina plantor. Ungefär som på Chelsea Flower Show, fast här i betydligt lugnare takt.

Bytet: Läkevändrot, rödkvanne, smörblomma, lupin, pelargoner och höstflox
Mest överraskande vid besöket var att jag vann högsta vinsten på Allers trädgårds gratislotteri för prenumeranter. Jag råkade nämna att jag redan var prenumerant och fick då ta en lott som visade sig leverera en liten smidig portabel slangvinda. Den passar perfekt som sista förlängning till mina "Cutting Garden-lådor" längst bort i trädgården. Tack Allers Trädgård!
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Grattis Elin till din fina vinst och alla växter från Mässan !
  Roligt att få se bilder - spelar absolut ingen roll att det är några dagar efter.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Grattis till en jättebra vinst!
  Hann inte åka till Malmö Garden Show och ser här, att jag verkligen missat något! Har bara hört lovord om arrangemanget.

  SvaraRadera