söndag 1 juni 2014

Miniväxthus

För någon månad sedan slog jag till på halva priset för ett litet "viktorianskt miniväxthus" ur Claus Dalby-serien för Bilka. Lite svårplacerat, men så byggde jag en liten kvadratisk odlingslåda som nu står precis bredvid köksdörren. Odlingslådan är nu fylld med sallad och mangold som är det som jag använder mest från trädgården. Den rymmer inte hur mycket som helst såklart, men då och då kan man nog plocka lite härifrån.


Miniväxthuset är kanske inte superpraktiskt, bland annat måste man komma ihåg att ta av och på taket eftersom luftning saknas helt. Nu på sommaren kommer taket nog aldrig att vara på, så minihuset blir nog mest användbart (och finast!) under vår och höst.

Eftersom odlingslådan skulle stå på stensatt mark, funderade jag en del på hur jag skulle göra med dränering. Till slut blev det denna, säkert alldeles för komplicerade, konstruktion, med ett rutnät av trä i botten, sedan perforerad byggplast, och på det ett "örngott" av fiberduk fyllt av lecakulor, innan jag fyllde på jord.


Idag åker jag hem från landet lite före resten av familjen, för att hinna gå på Malmö Garden Show. Jag har sett lite sneak peaks från andra bloggare som har varit där, så förväntningarna är höga!

4 kommentarer:

 1. Så fiffigt med en sockel under! Och toppensnyggt blev det ju också/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Läckert och genomtänkt. Den kommer att vara guld värd till nästa vår och de första primörerna.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 3. Läckert! Jag är allt lite avis på det snygga växthuset, det ska medges. ;) På vallmofronten kan jag berätta att jag har fullt med små fina plantor av fröna jag fick från dig i vintras! Tomaterna och de andra plantorna har alla klarat sig och mår finfint.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Ser underbart ut! Både vacker dekoration och praktiskt!

  SvaraRadera