fredag 16 maj 2014

Rosenbåge sökes!


Mitt rostorn i förrförra inlägget fick några kommentarer som påminde mig om att jag i år MÅSTE hitta en ny rosenbåge till två redan planterade rosor 'Alchymist' vid "ingången" till köksträdgården.

För två år sedan hade jag turen att hitta rosenbågen på bilden på Blocket för en hundring - och då ingick dessutom ytterligare två höga fyrkantiga järnspaljéer. Så gott som gratis! Rosenbågen är hög, bred och med ganska rejäl dimension på järnet och saknar helt krusiduller. Jag förväntar mig inte att kunna göra samma klipp, men jag skulle vara nöjd om jag kunde hitta en ungefär likadan även till normalpris. Tidigare hade Bilka en liknande rosenbåge designad av Claus Dalby i sitt sortiment, men när jag frågade efter den för några veckor sedan fick jag beskedet att den har utgått - typiskt. Tips var man kan leta mottages tacksamt!

1 kommentar:

  1. Eller hur! tänker ofta att jag borde ta fatt på en smed och kolla vad det kostar egentligen att svensksmida trädgårdsartiklar. Jag vill också ha rejäla, opyntade och i rätt storlek som låter växterna spela huvudrollen. De som finns på flyinge är för små och till ohemula priser. Till pioner, klätterväxter och rosor vill jag ha. Jag svetsade pionburar till förra huset, kvadratiska av armeringsjärn som var som små skulpturer på vintern, men nu har jag inte svetsen kvar.

    SvaraRadera