söndag 4 maj 2014

Doft av citronblommor

Nu har de första nya blommorna på mitt stora citronträd slagit ut, och de fyller växthuset med den mest underbara doft! Det var just doften jag var ute efter när jag valde att köpa ett citronträd för några år sedan, och trädet levererar i år igen.
 

Än så länge har jag lyckats övervintra trädet, men just nu ser det inte helt piggt ut, förutom blommorna. Jag hoppas att det är normal vårtrötthet, och att det ska börja komma fler nya blad snart. Antagligen borde jag plocka av alla citroner som fortfarande sitter på sedan förra året, men jag är så fascinerad av att de sitter kvar och håller sig fräscha, så jag kan inte riktigt förmå mig till det.

3 kommentarer:

 1. Å, så härligt! Jag har ett citronträdet som jag väntar fås levererat. Vi hade det i sommarstugan som vi nu sålt och det skall få flytta hem till mig istället. Det skall bli så spännande.

  SvaraRadera
 2. Jaa, Citronerna vill inte jag heller plocka. Men, när blommorna blommar i vinterträdgården så måste jag ta bort dem för jag är doftastmatiker och attans vad de doftar inomhus ;)

  SvaraRadera
 3. Coolt! De doftar fantastiskt. Ibland sniffar jag på mina citrontimjan och inbillar mig att det är ett citronträd (vill ha, men har tyvärr inget) ;) Hoppas ditt söta träd kickar igång ordentligt snart igen. Du ska se att den bara kinkar lite nu när det blivit lite svalare.

  Så snyggt miniväxthus du fyndat. Klart du måste ha ett sånt! Inget snack.  SvaraRadera