lördag 30 januari 2016

Nu är de här!

Trädgården i dagsljus ger alltid lite mer än den där mörka, kalla platsen man passerar morgnar och kvällar under vintern... Idag upptäckte jag att de första snödropparna hade poppat upp, och det är lika fascinerande varje år. Bara några dagar efter det att snön har försvunnit (kan ju komma tillbaka när som helst) så vågar de sig upp ur rabatterna. Det finns små snödroppshuvuden lite överallt i trädgården redan, men dessa var de som hade kommit längst.


Numera är jag ganska osentimental inför att "låna in" dessa underbara budbärare om vår eftersom jag vet att de är helt OK med att bli nedgrävda igen om ett litet tag. Nu står således hela den lilla ruggen i en kruka i köket och får ett jätteförsprång i utvecklingen framför kollegorna där utanför!
9 kommentarer:

 1. Då kan du njuta av underbar doft en period nu :) Visst är det härligt att börja hitta små vårtecken därute.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Endelig er det den tiden, nå går det virkelig mot vår! Mine snøklokker (snødroppor) er ikke kommet så langt som dine, men klosterklokkene mine har begynt å bøye hodene. Det er mye uvær her i Bergen for tiden, så det blir ikke mye hagevandring. Kanskje en tur med kamera i dag... Ha en fin søndag! I morgen er det februar! Klem fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
 3. Ja men tänk att nni har barmark och snödroppar i trädgården redan?!! Känns så svårt att förstå att grannlandets södra delar kan skilja så mycket från oss! Här fick vi mera snö inatt, så istället för att beundra snödroppar så får jag beundra vackra grenverk med nysnö :)
  /Kitty

  SvaraRadera
 4. Alldeles, alldeles underbart! Jag måste också gräva upp en tuva och ta in!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt att äntligen få se sin trädgård i dagsljus. Jag hittade också små saker hos mig idag när jag tog en tur i trädgården!
  Ljuvliga små snödroppar hos dig - tänk att de där första lökarna som tittar upp är alltid lika efterlängtade och välkomna, vår efter vår...

  Kram till dig och tack för din stöttning hos mig,
  Cathrine

  SvaraRadera
 6. Oj, nu blir jag så lycklig så jag tror jag spricker!
  Måste ut och leta imorgon, om jag hinner hem innan dagsljuset försvinner.
  Jag vill också har VÅR!!!

  SvaraRadera
 7. Vårkänslor OH mina syns knappt Snödropparna alltså, ska med gräva upp en rugge för inplock tack för tipset! Ha en fin söndagskväll!

  SvaraRadera
 8. Ohh, så underbart med vår. Tur man kan titta på fina bilder från er söderöver när man får vårlängtan för då vet man att snart, snart kommer den hit också.
  Ha en fin vecka! Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Åh, underbart med riktiga vårtecken!:)
  Gräva upp en tuva, där sa du något. Det ska jag definitivt göra. Min hamnar nog bara i växthuset, så kan jag njuta av blommorna när jag fixar där.
  Kram Kristina

  SvaraRadera