måndag 1 februari 2016

Fågelkvitter, sol och finlir!

Vilken lyx att igår få en solig och ljum (nåja...) söndag i slutet av januari just när jag för första gången på flera veckor dessutom hade tid att vara utomhus. Det blev lite tillsyn i växthuset, beskärning av mitt nyplanterade silverpäronträd, ogräsrensning i rabatter och kantstädning av vår låååånga gång. Allt till ackompanjemang av ett intensivt fågelkvitter som definitivt bidrog till vårkänslorna.


Efter några timmar på knä var jag trots allt ganska frusen och gick in, nöjd med årets första trädgårdsinsats och med allt som jag upptäckt på nära håll runtom i rabatterna - förutom alla lökväxter som stack upp syntes det även liv i daggkåpa, akleja och till och med rabarbern (fast den täckte jag snabbt över).

Hela högra sidan av gången befriad från överväxt från rabatten - blev dubbelt så bred :-)
Akleja på G!

7 kommentarer:

 1. Ser ju vårligt ut hos dig! Här längtar man verkligen inte ut, möjligen till garaget och fröerna.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Tänk att det kan skilja så mycket inom samma landskap. Jag bor visserligen en bit norröver i Skåne men här var det minsann ingen sol igår. Och inte kan jag hitta några vårtecken heller, hur mycket jag än spanar. Tålamod, tålamod!

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Så härlig vårvinter i din trädgård. Visst blir man alldeles överlycklig för allt som tittar upp. Jag tror inte, eller rättare sagt håller tummarna för att det inte, kommer mer snö.

  Så rart med snödropparna inomhus. Jag har inte haft snödroppar så länge i min trädgård och har därför inta ruggar att ta in.

  Ha en fin vecka!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 4. Åhh så härligt det låter - vill också sätta fingrarna i jorden men det är alldeles för tidigt hos mig. Njuter av dina vårliga bilder så länge !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Våren!!! Vill ha våren här NU. :)
  Roligt att se hur ni där söderut börjat fixa i era trädgårdar... Jag också vill! Här kom det mera snö inatt...
  /Kitty

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt! Var ute och röjde/pysslade igår. Det var riktigt skönt men sedan vände det och det började snö.. Snopet men egentligen inte. Vi är ju ännu inne i vinter månaden men den här månaden är kort så snart är våren här :D

  SvaraRadera
 7. Visst är sådana tidiga vårdagar underbara? Jag håller tummarna för fler!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera