måndag 18 januari 2016

Rosenbåge med Alchymist

För något år sedan berättade jag att jag letade efter en rosenbåge som liknade den jag redan hade (se här). Någon serietillverkad hittade jag aldrig (de var alla för låga, för klena eller för fula...) och när jag till slut inte orkade vänta längre beställde jag en hos en plåtslagare som jag fick tips om. Inte superbilligt, men den blev precis som jag ville ha den.

Så nu är "ingången" till köksträdgården och uteplatsen vid växthuset komplett med en välkomnande båge inklädd i rosen 'Alchymist' som jag hade planterat redan året dessförinnan. Bara att vänta in rosensäsongen igen med andra ord :-)


4 kommentarer:

 1. Bellissimo arco! Sembra proprio rubusto e la rosa è uno spettacolo magnifico, complimenti :)

  Un saluto :)

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen problemet med att inte hitta det man vill ha.Tycker ofta att det är så med trädgårdsattiraljer, för klent, för fult eller helt enkelt fel material och då får man vara sin bästa dräng själv (eller snarare - "min dräng hade också en dräng" = min man) :) Jag hade samma problem med min rosenbåge, så det blev också en egengjord. Så nu väntar vi som sagt in rosensäsongen!

  En fin vecka till dig,
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 3. Fin båge och den håller garanterat bättre än en del färdigtillverkat. Tänk så fint det blir i sommar! :)
  Minns fortfarande en höst när båda bågarna där klematis Summersnow klängde låg i en förvriden hög när jag kom ut dagen efter en storm... Det var då maken byggde de stadiga vi har nu.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Så vacker den är din rosenbåge - det är precis så där jag drömmer att mina rosor skall se ut men än så länge är det bara en dröm. Har tänkt att jag skall jaga gödsel till våren för visst fick du hem en hel släpvagn och var generös med gödsel överallt i trädgården ?
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera