lördag 31 maj 2014

Vallmoföljetongen

I veckan slog orientvallmon 'Royal Wedding' ut och nu är jag bara så kluven om jag ska dra upp plantorna igen eller inte...De få blommor som syns är mycket finare än förra årets, sannolikt på grund av det torra och vackra vädret. Men själva plantorna ser förfärliga ut, och har helt lagt sig ner i rabatten. De flesta vallmoblommor har därför hamnat under rosenbusken bredvid, där de inte riktigt kommer till sin rätt om man säger så.


Med tanke på att de kom igen i år trots att jag trodde att jag utrotat dem, kanske det får bli så att jag tar bort dem igen efter blomningen - fast lite slarvigt!

Nu blir det frukost som uppladdning inför dagens första vända till tippen. Igår rev vi vårt gamla gästhus här på landet och vi har ett helt berg med murkna plankor, gipsbitar och annat byggskrot som ska köras bort. Puh!

2 kommentarer:

 1. Vallmon är förföriskt vacker men man kan inte " räkna " med att de uppför sig. De behöver stå soligt, så det går inte för sig att gömma dem heller. Jag har samma namnsort bredvid en rödbladig perukbuske och brukar lägga blommorna bland grenarna. En knopp slår väl ut de närmaste dagarna, hoppas jag.
  Jag blir nyfiken på lupiner, hur blir de längre fram, när de blommat över? Spridning? Skadegörande? Tål de halvskugga? Dina är supersnygga!

  SvaraRadera
 2. Hej Marta!
  Nej, jag blir inte klok på mina vallmor, men blommorna är ju helt fantastiska...
  Håller med om att lupinerna är snygga, jag vet inte varför jag inte haft dem längre. Det är två år sedan jag försedde trädgården med den första plantan så jag har inte någon omfattande erfarenhet. Den plantan har växt till sig rejält och även gett upphov till en del fröplantor. Än så länge bara välkommet, men jag vet inte hur det blir när jag ska börja försöka begränsa dem. Jag kommer dock att ta bort de vissnade blommorna innan fröna släpps. Bladverket håller vad jag minns formen rätt länge och är precis som pioner dekorativt även utan blommorna. De lupiner som syns på bilden står i full sol och verkar trivas bra med det, vet inte hur de klarar skuggigare lägen.
  Kram
  Elin

  SvaraRadera