måndag 19 maj 2014

En vänlig grönskas rika dräkt...

Jag inser när jag smyger ut på morgonen med kameran att trädgården nu är mitt i en väldigt grön period. De flesta tulpaner och andra blommande lökväxter har blommat över och övriga trädgården är full av knoppar men nästan inget som har slagit ut.Jag får fundera på om jag vill komplettera med något framöver som blommar just nu...?Men grönskan är såklart vacker även i sig och allra mest gläds jag åt alla gröna skott på min nya buxbomshäck som verkar ha tagit sig fint efter flytten från kranskommunen.


Veckan ska bli varm och solig här och efter söndagens hällregn så lär trädgården ta sats för ett nytt jättekliv i sin utveckling. Närmast på tur står nog allium, lupin, bondpion och så gräslökens små söta bollar.


 

Och medan man väntar på trädgårdens egna blommor så går det bra att fuska lite med en av årets första "köpe-hortensior" (jag lider av ett svårt hortensiaberoende vilket är tämligen olämpligt med min jordmån).

 
 

7 kommentarer:

 1. Det ser så grönt och frodigt ut i dina rabatter, även om det inte blommar så mycket så är det många olika färger och nyanser på bladen och det gillar jag nästan lika mycket som blommorna. Urnan med Hortensian är underbar. Ha en skön försommarvecka/ Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Titti! Ha en skön vecka du också!
   Kram
   Elin

   Radera
 2. Åhh så frodigt och lummigt vackert det är i din trädgård redan !
  Märks att det är en annan zon än här även om jag tycker att det hänt massor de senaste dagarna.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Hej Isa! Ja, jag tror verkligen att det är den senaste veckan som allt verkligen "växt ihop" så nu känns det att det snart är sommar! Men så är det ju också slutet på maj, hur kunde våren gå så fort??
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 4. Hortensior är så härliga, älskar de glågröna. Samma väntansläge här, den stora knoppexplosionen! Globemaster och de mindre har slagit ut, men inte helt, sen är alla mellansorterna på väg. Syren är kanske inte så lämpligt att sätta mitt i en rabatt =) Irisarna är väldigt nära. Just det, blåregn och kantnepetan blommar för fullt, och stjärnflockan.

  SvaraRadera
 5. Vackert med alla gröna nyanser!

  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar rabatt. Blir så avis av att du inte har minsta lilla yta med bar jord. Så vill jag att mina rabatter ska se ut. Lär få vänta några år på det...

  Och den lille rabarberhjälpredan. Så söt!! :)

  Kram Tamara

  SvaraRadera