lördag 10 maj 2014

Optimal temperatur

Även om man längtar tillbaka till sommartemperaturerna som rådde för några veckor sedan, så kan man konstatera att trädgårdsfägringen vinner på årets koncept: Först tokvarmt så att allt slår ut tidigare än någonsin och sen rejält svalare väder som konserverar blommorna medan de är på topp.

Blommar sedan två veckor

Tulpan 'Ollioules' och 'Salmon Impression', planterade i höstas. 
Mina tulpaner har blommat hur länge som helst, och först nu har vissa av dem börjat tackla av. Samtidigt fortsätter utvecklingen runt omkring i lagom och säker takt. Äppleträden blommar som tokiga i år och kvarteren runtomkring är fulla av syrener. Det är lätt att berusas av skönhet och väldoft och man får påminna sig själv hela tiden om att njuta av det korta underbara...

Vy från vindsfönstret
Idag fick vi något av en bonusdag i trädgården, utan regnet som var utlovat och faktiskt med en del sol under korta stunder. Jag passade på att gödsla gräsmattan inför regnet som väl trots allt kommer så småningom.

4 kommentarer:

 1. Så fantastiskt fint du har det i din trädgård! Vackert med putsade murar, tegel och urnor i gjutjärn mot allt det gröna och alla vackra blommor.

  Tack för tipset om artikeln i Sydsvenskan, - vi visste inte att vårt hus var med på bild. De hade nog mest tagit en bild ur bildarkivet, för visst har du rätt i att artikeln egentligen inte har så mycket med oss att göra.

  Ha en skön söndag!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med Anna-Karin. Fantastiskt fint!
  Bor du i Helsingborg? Kan tycka att jag känner igen ett av husen på nedre bilden. Jag bodde i Helsingborg innan flytten till Kristianstad.

  Det är för trist med rådjuren som äter upp det finaste på dina alliumarna (eller vad det heter). Kunde de inte nöjt sig med de "snygga" bladen. Grr...

  Önskar dig en fin söndag!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tamara!
   Bilden är tagen i Malmö, där vi bor på området Mellanheden. Ganska centralt, så några riktiga rådjur finns här inte. Jag var nog lite för tvetydig i mitt alliuminlägg, där jag allegoriskt syftade på våra tre söner som i bland gör större skada än rådjur (oftast omedvetet fast det var det nog inte när det gäller alliumen...)!
   Hoppas att du också fick en härlig söndag!
   Kram
   Elin

   Radera
 3. Vilka vackra tulpaner! Och syrener redan... här blommar o doftar häggen påstår mannen - själv är jag genomsnuvig och känner inget alls... Tur att det är nu och inte när syrenerna slår ut hos mig!/Susanne

  SvaraRadera