fredag 2 maj 2014

Blommig fredag - Månaden maj!

"Oh maj", har inte den månaden redan varit? Nehej, just det - det var ju i april allting hände i år. Och man undrar ju faktiskt lite vad som ska hända i maj, eftersom många av de vanliga majmilstolparna har inträffat redan under april. Eller blir det det som brukar hända i juni som nu ska ske i maj?
 
Gullregn och syren i juni 2013

Akleja Nora Barlow i juni 2013

Kommer sköna maj att bjuda på sådana här buketter?
Om inte trädgårdssäsongen ska ta slut i början av september i år, så måste rimligen någon av trädgårdens faser från och med nu bli lite längre än vanligt. Jag röstar för att det ska bli den fas när pionerna knappt nått förbi sin topp och rosorna är på väg att peaka! Och den behöver inte nödvändigtvis inträffa i maj...


Fler majiga inlägg hittar du här:

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2014/05/maj-maj-mane.html


9 kommentarer:

 1. Roligt tänkt och fina bilder. Kan gå med på utdragen pionperiod.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig bild på gullregnet, ett träd som jag älskar men saknar i min trädgård. Får se om jag kan hitta någon plats till ett sådant.

  Ha en skön trädgårdshelg!

  SvaraRadera
 3. Funderar på precis samma sak... Men igår var det ordentligt svalare även om solen lyste aldrig så mycket. Tar också gärna en låååång pionblomning om jag får välja. Knoppar i många, även de nysatta :)

  Hoppas du får en fin helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. Fina bilder! Jag hoppas på rosblomning snart, men vill samtidigt inte att den underbara tid som är nu ska gå för fort. I morse hade vi -3,8° och strålande sol. Varmare nu som tur är:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder.....tack för ögongodiset......!!!
  Trevlig sommar...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 6. Blomningen får gärna dra ut på tiden .Mycket länge.Härliga bilder.
  Kram.

  SvaraRadera
 7. Jag vill gärna dra lite i bromsen. Jag vill hinna se allt som händer omkring oss just nu. Blomningen får gärna bli riktigt, riktigt lång.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 8. Ja visst blir man lite snurrig! Det ser ju hur somrigt ut som helst hos dig! Här är vi tidigare också, men många veckor kvar till syre'enerna, eller inte ;)

  Trevlig helg! Hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder från din trädgård.
  Jag tror inte att säsongen kommer ta slut för tidigt trots att den rusat i början, men vi kanske får en lååång höstblomning. Många av de senare blommorna brukar ju dö frostdöden, kanske slipper de det i år. ;)

  SvaraRadera