torsdag 29 maj 2014

Underbart är nu!

Ännu en ljuvlig dag i solen går mot sitt slut, och läggs till pärlbandet av dagar som utgör denna fantastiska vår/försommar 2014...

Namnlös bondpion
Nu inleds min absoluta favorittid i trädgården, den då rosor och pioner blommar, och jag vill helst bara vara hemma hela tiden... Men med långhelg och ledigt från jobb, skola och de flesta av sönernas sportaktiviteter som oftast håller oss hemma, ska vi i morgon åka till landet. Det betyder numera arbetshelg, eftersom vi håller på att färdigställa både gäststuga och friggebod och det finns en miljon saker att göra i och kring dessa byggnader. Jag längtar tills det är så färdigt att jag kan sätta några rosor och klätterväxter, men i övrigt är tomten en naturtomt och jag inser att det kan finnas en poäng med att kunna ta lite trädgårdspaus när jag är där :-) Läsa böcker i en solstol är ju nämligen också ganska trevligt!

I morse var jag ute och fångade dagens trädgård med kameran, här kommer det som jag kommer att sakna i helgen!

'Gertrude Jekyll' var först ut av rosorna i år

Allium 'Gladiator'. Till höger återblommande och ganska små allium 'Globemaster'.
 
En annan allium 'Globemaster' - nyplanterad och i full sol. En verklig favorit, men blir tydligen inte så stor andra året.

Allium 'Mount Everest' blommar för andra året minst lika fint

Aklejorna står skuggigt och håller därför fortfarande

De digitalis som kommit längst - i år har jag massor.

Växthusrabatten i morgonsol

Klematis 'Miss Bateman' i skuggigt och lite undanskymt läge - men en skönhet.
 
Första rosen på 'Constance Spry' på väg att slå ut - jag kan knappt vänta!

 
4 kommentarer:

 1. Med din vackra trädgård förstår jag att du helst bara vill vara hemma.
  Skrattade lite åt ditt inlägg om runda former och fotbollar. Med tre söner i min familj så har jag en trädgård invaderad av fotbollar och andra bollar. Blir vansinnig varje gång jag ska fota något och upptäcker på bilden att en eller två bollar kommit med. Sparkar argt undan bollen och får fota ännu en gång. Men man ska väl vara glad att man har aktiva barn =)
  Lycka till med färdigställandet av friggebod och gäststuga!
  Kram Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annica! Jag har också tre söner och minst tio gånger så många bollar i trädgården...:-) Numera har vi en gräsklipparrobot som gör att man måste se till att bollarna är borta från gräsmattan varje vardagsmorgon, när den ska sätta igång. Än så länge funkar det, oklart hur!
   Kram
   Elin

   Radera
 2. Åh, nu blir jag avis! Mina rosor och pioner är bara i knoppstadiet ännu...längtar tills de slår ut. Jag får sukta över dina vackra bilder så länge/ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Hej Titti!
  Men då har du allt ditt underbara kvar! Jag har redan börjat tänka på hur det ska se ut om en månad - kommer det att finnas något kvar då under detta år när allt är så tidigt!?
  Kram
  Elin

  SvaraRadera