söndag 9 mars 2014

Vårtecken 9 mars

 
Det känns som om det är och blir en lååååång vår i år. Här i Malmö kom våren tidigare än någonsin, eller det var rättare sagt knappt någon vinter. Nu känns det lite som om det står stilla och börjar närma sig det normala tidsschemat. Resultatet blir att vi får njuta länge, länge av alla snödroppar och andra vårtecken.
 
I går var det en helt ljuvlig vårdag, med uppemot tjugo grader i växthuset och vårtecken vart man än vände blicken. Tydligaste tecknet var den första nyckelpigan som hade letat sig fram och likt en kameleont satt sig på den matchande sopkvasten.


Dagen fortsatte i vårens tecken. Ett kort besök på mässan Vår Trädgård lämnade utrymme för lite trädgårdstid. Den första pensékrukan planterades, jag upptäckte att gräslöken har börjat titta upp och jag kunde följa hur mina nysatta krokus slog ut under dagen.
 
 
Fler vårtecken finns hos deltagarna i Annicas Vårteckensutmaning.
 
http://annicaostlund74.blogspot.se/2014/02/varteckensutmaning-2014.html

 

10 kommentarer:

 1. En lång och härlig vår, det hoppas jag också. Jag gillar den friska luften och att upptäcka allt som slår ut. Det är alltid härligt med en ny årtsid, men våren är så speciell.

  SvaraRadera
 2. Nyckelpigan tyckte nog att den gjorde sig mot den orange kvasten. Någon nyckelpiga har jag inte sett än.

  SvaraRadera
 3. En lång och fin vår tar vi tacksamt emot. Har njutit i fulla drag i dagarna två av den härliga vårsolen och den värme den för med sig. Men när kvällen kommer vet man att det är tidig vår, igår kväll var det täckjacka, mössa, handskar och fleecefilt som gällde på sonens fotbollsmatch. Men det är tur vi har de härliga dagarna att trösta oss med.
  Vilka vackra krokusar som slagit ut, jag lyckades hitta några knoppar i vår gräsmatta så mina är på G de med =)
  Ha en fin vårvecka!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 4. Nyckelpigan har vaknat hos mig också. Härligt med penseer

  SvaraRadera
 5. Nog har vädret varit ljuvligt i helgen, i synnerhet idag.
  Jag har också sett en nyckelpiga, som gjorde mig alldeles vårsalig!
  Ska visst bli fint väder i veckan också; attans att man måste gå till jobbet imorgon...
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Så söt hon är, lilla Maria Nyckelpiga. Hon passar bra mot de röda stråna på kvasten. Det är nog inte bara vi som njuter av solen:-)

  SvaraRadera
 7. Fina vårtecken du visar! Termometerbilden lovar väldans gott :)

  Ha en härlig måndag! Kram, Carina

  SvaraRadera
 8. Hejsan,
  Kul att hitta hit! Ja, även jag huserar i Malmö och visst är det vååååår!
  Härliga bilder!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 9. Fint du har fångat nyckelpigan!
  Tänk att denna lilla väna varelse kan väcka nästan ömhetkänslor OM man inte har varit med om en fruktansvärd nyckelpigeinvasion en sommar på 80-talet på Östkusten. De kom i miljoner från Estland . Då fick jag känna hur de stack och bet...usch! Sedan dess har mitt förhållande till nyckelpigor svalnat någon även om EN är ok;-)!

  SvaraRadera