måndag 24 mars 2014

Före och efter - uteplatsen vid växthuset


"EFTER FÖRE MEN FÖRE EFTER"

EFTER
I ett tidigare inlägg skrev jag om den stora högen med gamla trädstammar som vi "fick på köpet" med tomten. Först efter ganska många år orkade vi ta itu med att göra i ordning vad som egentligen var tomtens bästa hörna, och då fick vi dela upp arbetet på två år.

Första året körde vi bort hela den stora högen och rensade platsen någorlunda. Därefter byggde vi ett förråd som också skulle fungera som bakgrund till den nya uteplats vi tänkte oss bredvid det kommande växthuset. Redan då kändes det som att tomten växte markant, och vi fick äntligen ett bra ställe med eftermiddagssol. Stampat jordgolv var en lyx jämfört med det upplag som hade försvunnit!

Tidigt året därpå byggdes växthusgrunden och all stensättning runtomkring. Vi planerade in några planteringar bland stenarna och gjorde också plats för ett antal pallkragar för odling. Så småningom kom själva växthuset på plats men då hade vi redan börjat utnyttja denna "nya" del av tomten. Uteplatsen är egentligen inte så stor, men ibland känns det som om vi egentligen hade klarat oss utan resten av trädgården, för det är ändå alltid här vi är!

FÖRE

EFTER

FÅNGAD PÅ BILD
 

3 kommentarer:

 1. Åhh sååå snyggt det blev - och så kul att se före och efter bilder !!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Man tappar hakan, vilken skillnad! Blomningen runt om är makalös! Jag ber att få dela ut en guldstjärna för skorna också.
  Kram från en träskotok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för komplimangen för tofflorna! Dessa är världens skönaste och degraderades (eller uppgraderades, beroende på hur man vill se det) till trädgårdstofflor när jag köpte nya häromsistens. De nya finns på ett foto som nog hamnar i ett inlägg ganska snart! :-)
   Kram
   Elin

   Radera