onsdag 19 mars 2014

Hur länge ska man vänta...?


Det här med musöron på björken... Vissa av mina rosor har kommit så långt nu att det kommer att kännas konstigt att beskära dem längre fram när björkarnas knoppar behagar svälla. Jag tror att jag kommer att börja ta lite här och där i smyg och hoppas på att Kung Bore inte misstycker...


6 kommentarer:

 1. Det var väldigt vad långt de kommit!?? Jag tror nog bara att det är att beskära för Rosorna har nog ingen koll på björkarnas musöron ;)

  Shoot!

  SvaraRadera
 2. Eller hur Veronica - det tror inte jag heller! Och protesterar de ska jag tala strängt med dem...:-)

  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 3. Läste i den här bloggen hos Håkan i Malevik att han har börjat klippa nu. Han har verkligen vackra rosor, så jag tror att man lugnt kan följa honom.
  http://maleviksrosentradgard.blogspot.se/2014/03/pruning-climbing-roses.html

  SvaraRadera
 4. Jag är nybörjare på rosor så jag lyssnar och lär...
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Jag har beskärt mina tre rosor efter att ha läst, var , kommer jag inte ihåg, att det är för sent att följa björken. Man ska tydligen klippa ner en ros innan den börjar grönska. Jag har dock i alla år följt björken och det har funkat, det också.
  Tack för tipset om toffelblomman, jag ska åka dit och kolla läget. Plantagen har ganska likartat sortiment i Skåne och här.

  SvaraRadera
 6. Oj, har det kommit så långt hos dig? Här har vi just fått massor av snö, så ros-klippningen får nog vänta ett tag till:-(

  SvaraRadera