söndag 2 mars 2014

Gödslat

 

Idag blev det söndagsmiddag i långkallingar och med hämtmat. Jag var (är) galet trött efter att ha tillbringat en hel dag med att köra släp med skräp till tippen, hämta hästgödsel hos snälla hästgårdsägare och sedan fördela hästgödsel över alla rabatter och häckar i trädgården. Projektet tog hela dagen eftersom jag under tiden dessutom skulle lämna och hämta på olika fotbollsträningar och lekträffar, fixa lunch och mellis samt ta hand om sjuk make (s.k. man flu). Men nu är det skönt att för första gången i år känna sig sådär härligt trädgårdstrött i kroppen och jag känner redan att jag kommer att ha lite träningsvärk i morgon.

Detta var fjärde gången jag hämtade hästgödsel på en hästgård i Tygelsjö utanför Malmö. Jättefin välbränd gödsel kryllande av gödselmaskar som jag hoppas fortsätter jobba på i jorden hemma hos mig. Nu undrar jag bara hur många små sköra groddar och småplantor jag lyckades kväva under det inte helt stressbefriade spridningsmomentet...

Gödselmaskar in action

13 kommentarer:

 1. HVOR ER DU HELDIG AT DU HAR FÅET GØDET. JEG VIL GERME GØRE DET SAMME MED HESTEGØDNING.
  MANGE SØNDAGS HILSNER
  ANNA OG VIBEKE

  SvaraRadera
 2. Hästskit fullt med maskar är makens kärleksgåva till mig varje vår! Kan det bli bättre? Lite tidigt ännu för mig att gödsla, men snart så :)
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vilken perfekt present! En riktig kärleksgåva, även om det nog bara är de initierade få som skulle förstå det...:-)

   Kram
   Elin

   Radera
 3. Visst är det härligt med vårstädande och fixande? Såg inne hos Annika att du nog skulle till mässan i Malmö, ska du dit på lördagen så mejla mig gärna om du känner för att säga hej. Vi är några trädgårdsbloggare som ska ses och ta en fika på mässan den dagen.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kristina!

   Det ska jag absolut göra, vet ännu inte om jag får till det, men i så fall vore det jätteroligt!

   Kram
   Elin

   Radera
 4. Lite tidigt för gödsling hos mig ännu, men visst är det härligt när man får tag i bra grejer. Jag har en hög som jag sparat i några år nu, brunnen och fin. Dock har jag inga röda maskar, mina är mycket blekare och fetare...det kanske är nån skånsk variant : )

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette!
   Dessa maskar tror jag är tillsatta från början av hästgårdsägaren för att gödseln skulle bli bättre, och sen har de förökat sig och finns kvar nu flera år senare. Jag tror att maskarna har ett särskilt namn, men jag kommer inte ihåg vad det skulle vara.
   Kram
   Elin

   Radera
 5. Vilket jobb, men vilken underbar gödsel! Det blir trädgården glad över.

  Oj oj oj , det är när man ser bilder som i inlägget nedan som man saknar skåne. Tänk om våren hade kommit så långt här hos mig. Vad jag längtar!

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Åh, vad jag längtar efter mitt lass! Jag beställde 2 kubik hästgödsel förra veckan och jag får det utkört i veckan Räkningen går till min man, det är min födelsedagspresent. Varför önska smycken när man kan önska sig gödsel, undrar jag. Just den här tröttheten, som du skriver om, längtar man ju vansinnigt mycket efter. Fast det optimala är förstås om man kan delegera körningar till träning och mellanmål till sin andra hälft. Det ska jag försöka göra på lördag och smita iväg på mässan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marta!
   Lyxigt att få gödslet hemkört! Jag är i och för sig glad ändå att de jag hämtar hos lastar på det på mitt släp med traktorskopa. Det hade varit ganska tungt att först skotta upp allt på släpet och sedan skotta av det efter hemkomsten igen...
   Ska också försöka komma iväg till mässan, hoppas att vi ses!
   Kram
   Elin

   Radera
 7. oj, vad det kommer att växa i din trädgård med så mycket gödsel.
  Känner igen mig i ditt späckade schema, även här är det ett evigt skjutsande och hämtande.
  Vad roligt att du vill vara med i Vårteckensutmaningen, jag lägger till dig imorgon i deltagarlistan för just nu har jag bara mobilen att blogga från och då går det inte speciellt bra att redigera inlägget.
  Ha en fin vårvecka nu!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 8. Det är ju så jä..la skönt att sätta igång och jobba fast man blir trött!
  Jag med känner igen mig med allt körande mellan arbete, hem och träningar....

  Jag ska testa brunnen höstgödsel för första gången i år men är rädd för att det ska bli massa ogräs ändå.

  Det får tiden ge svar på!

  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag har hittills upplevt motsatsen, dvs att gödseln motverkar ogräs. Får se om det blir samma effekt denna gång.

   Radera