tisdag 18 mars 2014

Penséfrossa!


I helgen var jag busy busy busy, doing nothing at all - i trädgården. Så det blev ingen vårteckenuppdatering i söndags, trots att trädgården är full av dem.
 
Ett av mina bästa vårtecken som inte poppar upp av sig själv i trädgården, är när jag kommer hem med årets penséer till urnorna vid entrén och vid uppfarten. Sedan några år tillbaka köper jag alltid mina färdiga penséer på Plantagen. Inte för att jag är särskilt förtjust i det stället som sådant, men eftersom det är det enda stället där jag hittar de penséfärger som jag vill ha. Jag antar att det finns på andra ställen, men numera orkar jag inte ens leta...
 
Det är framförallt den sort med vit/rosa/vinröda blommor som syns på översta bilden, som jag vill ha till entrén. Sen kan jag förstås inte låta bli att köpa några andra varianter också, i skiftande rosa/aprikos/vinröda färger. Inte så många knallgula och mörklila penséer som hittar hem till mig, däremot.2 kommentarer:

 1. Fina penséer du har hittat! Den vita med cerise mitten var ju cool. Även om det blev lite mer normala marstemperaturer nu så är det skönt att se att våren kommer längre och längre för var dag. Här hemma blev jag så lycklig över att hitta krusbladiga lila penséer med orangemelerat öga, passar fint till vårt orange tegelhus.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kristina!
   Jag har sett bilder på de krusbladiga penséerna, men missade dem på Malmömässan där jag tydligen borde ha letat. Lägg gärna in en bild så småningom så att jag får se hur de ser ut efter plantering!
   Kram Elin

   Radera