fredag 21 mars 2014

Blommig Fredag - Oskuldsfull...?


Bilden ovanför måste vara tagen i en sällsynt fördelaktig vinkel, för så här fina upplevde jag inte att mina orientvallmor "Royal Wedding" var IRL...

Nej, dagens bild är inte vald för att det är en blomma i oskuldens färg; vitt. Den är inte heller vald för att dess namn ger associationer till den oskuldsfulla bruden... Den brutala sanningen är att jag faktiskt under förra sommaren rev upp alla dessa plantor som jag samma år sått, planterat ut och fick se blomma under en ögonblickskort tid. Den vackra vita blomman som såg så oskuldsfull ut på fröpåsen visade sig nämligen vara ett riktigt monster som tog över hela rabatten redan första året. Eftersom blommorna inte heller blev särskilt vackra under sekunden de stod i blom, så bestämde jag mig till slut för att ta bort dem. I stundens hetta kom jag mig då inte ens för att flytta dem till något annat ställe. Men jag ser nu att jag nog missade någon planta eller två som redan är på gång, så kanske får jag ge dem en andra chans i år....

Fler oskuldsfulla inlägg hittar du hos Hélena med Bland Rosor och Bladlöss:

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/

11 kommentarer:

 1. Good morning Dear,
  just found your page! I love white papaver, it's so elegant. And your glasshouse is making me breathless. Would you be so kind and install the translater, would like to read more!
  Thank you and have a wonderful spring!!!
  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Good morning Elisabeth and thank you for your kind words! I just added the translate button, what a good idea - thank you! I did however also try it out and it got me giggling with some of the translations:-) But that is how Google Translate is, I suppose!
   Have a lovely day!
   /Elin

   Radera
 2. Så fina de är! Det syns inte på dem att de är ligister som tar över hela rabatten, de ser verkligen oskuldsfulla ut:-)

  SvaraRadera
 3. Tror nog att du kommer att hitta fler.Dom brukar vara svåra att få bort helt.
  På bilden är den vacker.
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Åh, galskap! Rive opp og kaste overlekre hvite orientvalmuer! Har ønsket meg sånne i mange år, og har endt opp med feilmerkede gang på gang. Har bestilt, og skal så i år igjen :-)
  La for all del de stakkars overlevrene stå, sllers vil du ende opp med skyldfølelse ;-)

  SvaraRadera
 5. Skenbart oskuldsfull alltså! Vackra var de i alla fall!
  //Scaniatjejen
  http://www.scaniatjejen.se

  SvaraRadera
 6. På bilden är den ju jättefin. bara den får rätt plats så blir det säkert vackert.
  Ha en fin fredag
  Meta

  SvaraRadera
 7. Fin bild, men jag har också erfarenhet av hur de kan ta över! Här hålls de kort.

  Önskar dig en skön helg
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Ja det hender man får seg noen overraskelser, men heldigvis kan plantene flyttes (eller kastes) :)

  SvaraRadera
 9. Mm, ilband kan det bli för mycket av det goda... =oP
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 10. Bra illustration av det är få som är så oskuldsfulla som de ser ut! Flytt hade nog inte gått så bra... ..är nåt med pålroten. Så du behöver nog inte gräma dig över det.

  Ha en fin helg! Kram, Carina

  SvaraRadera