söndag 9 oktober 2016

Sjutton blomsterbuketter


Denna helg har det verkligen varit högtryck i bukettfabriken. Först skulle syrrans femtioårsfest utrustas med sexton blomsterarrangemang (i jättelika ölsejdlar, eftersom det var tema Oktoberfest!). Planen var att köpa de flesta blommorna, men det visade sig räcka med några strategiska buntar med orange rosor och krysantemum som jag blandade upp med det närproducerade från trädgården. 

Det kunde ju ha räckt med blomsterfix för en helg tänker man, men idag ville jag för en gångs skull göra ett blomsterarrangemang till mig själv - som inte skulle ges bort. Favoritkrukan plockades fram och så blev det som vanligt en bukett enligt principen man tager vad man haver". 


6 kommentarer:

 1. Fantastiska buketter! Du är duktig på att sätta ihop så det är vackert!
  Vad är det för små rosalila blommor i hemmabuketten?
  Blir så inspirerad så jag ska också försöka göra en vacker egenbukett av det som fortfarande blommar i vår trädgård.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Märit! Jag tror att det är jätteverbenan du menar!

   Radera
 2. Så mycket läckert! Ja trädgården levererar fortfarande mycket till buketter. Jag blev så nyfiken på det kraftigt cerise aningens till vänster i din egen bukett. Är det en hortensia? Sen ser jag att jag måste odla fler bär :) Blomstermoroten skattade jag igår och den blev som två olika blommor. Dels den rosa, dels den gröna förställningen - så en extra bonus :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carina! Den cerise är spaljépelargonen 'Arne Jacobsen', och den har verkligen en nästan självlysande cerise kulör! Jag stoppar ofta i pelargon i buketter, det fyller bra och håller superlänge!
   Kram Elin

   Radera
 3. Otroligt vilka buketter du gör! Fantastiska! Kanske buketter från trädgården skall bli min trädgårdsutmaning för nästa år? Kram /Charlotte

  SvaraRadera