tisdag 11 oktober 2016

Murgröneträd

När vi flyttade in för tolv år sedan hade vi ganska få höjdpunkter i trädgården, men ett av dem var en murgrönebeklädd trädstam i det enda som kunde kallas för "rabatt". Tyvärr föll den i en storm för ett antal år sedan, men har efterträtts av denna, likaledes döda trädstam, på ett annat ställe. 


Jag gillar inte bladen på den "mogna" murgrönan alls lika mycket som på den unga, men på hösten uppvägs det mer än väl av blommorna - som även älskas av bina. Häromdagen när det var soligt var det rena bifestivalen i detta träd och vårt jättestora murgröneträd (HÄR syns båda två) med hundratals bin som festade loss. 

Bara några hus bort finns också detta ytterst välformade murgröneträd som jag fotade för två år sedan under Tusen Trädgårdar. Där ligger mina i lä!2 kommentarer:

 1. Tycker också om när de blommar och sen när de får de underbara bären. Det får vara värt att bladen inte är lika fina då.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Såna här udda trädgårdsvarelser ska man vara stolt över! Här uppe hos oss är murgröna mycket ovanlig, särskilt mogna exemplar. Jag är jätteförtjust och avis, älskar ju allt vintergrönt.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera