fredag 7 oktober 2016

Höstens färger


När man talar om höstfärger tänker jag alltid på de färgstarka och varma färger som finns överallt just nu - gult, orange och lysande rött för att nämna några. Men egentligen är ju perioden med dessa färger ganska kort och ersätts snart med mer och mer brunt och så småningom rätt mycket grått också... Jag försöker ta in så mycket som möjligt medan skådespelet varar (och försöka glömma att det är ganska många månader tills det kommer ny färg igen...)

Hostan får bland de första tecknen på höst, med sina intensivt gula blad - som rätt så snabbt skrumpnar ihop och blir bruna i stället. Denna krukplanterade hosta kommer snart att se ut som en jordklump - men nu är den vacker!Även jag har skiftat över till höstfärger. De blommor som fortfarande produceras i trädgården är dock inte så höstiga i kulören! Här en bukett som följde med till förra helgens kräftskiva :-)2 kommentarer:

 1. Ja höstens färger (just nu!) är helt underbara men det kommer en grådassig november också, en mindre rolig höstmånad! Fina bilder du bjuder på...
  Ha en skön helg nu!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Hostor har en underbar höstfärg även om den är kort. Ibland är det väldigt bra att det är bara här och nu som gäller. Antingen tar jag mig tid, eller inte... Vacker bukett och florist, hoppas kräftskivan var kul.

  Kram, Carina

  SvaraRadera