onsdag 6 juli 2016

Hela hostor

Hos mig är det ett hosta-år i år. Till och med de hostor som får kämpa sig igenom skogen av alliumblad i den vita rabatten har i år blivit riktigt fina och de som får fritt spelrum redan från början är större än någonsin. Dessutom är det knappt några angrepp på dem, vilket antagligen den torra (läs snigelovänliga) våren bidragit till. Till hösten blir det delning och flyttning av några till sommar-skämsrabatten på framsidan där inget växer efter vårens tulpanhav.

Här är mina två favorithostor som köpts på Chelsea Flower Show för ett antal år sedan och som nu helt tagit över denna rabattdel. (alla bilder är några veckor gamla)


För första gången har hostorna nedan vunnit över alliumbladen och blivit den fina kant som det var tänkt :-)


Ännu en hosta med okänt namn. Bladen är inte så många, men gigantiska. I bakgrunden syns en av flera plantor som härrör från en hosta som jag fick på köpet vid en Blocketaffär för många år sedan. Den ursprungliga plantan är redan delad en gång i fyra delar, och varje del måste nu reduceras igen - inget fel på den växtkraften... 4 kommentarer:

 1. Så vackra dina hostor är. Håller med dig om att i år är de verkligen fina, ser samma sak bland mina. Då vaknar lusten att skaffa fler. Lycka till med delningen - det kan vara ett riktigt slitgöra :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Fina hostor du har. Extra kul med växter som är förknippade med trädgårdsminnen, som Chelsea. Gillar särskilt de som är åt det gulgröna hållet. I år är det nästa så jag tror att man kan ha hostor för det är väldigt lite sniglar, ännu. Men det är bara att njuta så länge det går och nu är ju bladet lite större och grövre så de klarar sig bättre.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Älskar hostor! Och dina har ju verkligen blivit så fina tillsammans med alliumen! Kan det vara 'Frances William' på den nedersta bilden? Jag har nämligen en likadan.

  Ha det gott i sommarkvällen
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 4. Visst är hostorna fina i år! :) Bara att tacka och ta emot. Borde ta upp och dela några jag också, men det är ju sådant slit! Din hosta från Chelsea var en snygging, kul med reseminnen.
  Kram Kristina

  SvaraRadera