måndag 11 juli 2016

Annabelle

Mellan ett litet flyttat äppleträd och vår höga ligusterhäck har jag för ett antal år sedan klämt in två vidjehortensior 'Annabelle'. Det tog några år, men nu blommar de rikligt och jag älskar de gräddvita, fluffiga blommorna. 

Numera finns det en vidareutveckling på denna populära hortensia som heter 'Strong Annabelle' eller 'Incrediball' (med stadigare stammar), och den har jag planterat 27 stycken av i rabatten norr om huset. De blommar faktiskt redan i år, men målet är att de ska växa samman och bilda ett vitt hav av dessa bollar. Längtar!


6 kommentarer:

 1. Kommer att bli helt fantastiskt när alla blommar !!
  Smart att anlita gudsonen ... hoppas bonussonen är med på noterna när lavendellunden skall utökas. Han har redan grävt för ruinen, köksträdgården och när växthuset skulle anläggas så han kanske har fått kalla fötter.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Kommer att bli sagolikt. Hoppas den nya sorten har starkare stammar för det behöver den verkligen.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Vilket fantastiskt vitt hav du kommer att få om några år! Jag älskar också dessa stora vita bollar och köpte en för nåt år sedan som har tagit sig fint i år och står snart i blom. Smart med de nya sorterna med starkare stammar, ska hålla utkik efter dem. Kram Katarina!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset om Strong Annabelle! Har den vanliga och den är ju fin men kraftigare grenar hade ju varit bättre. :) Hälsn. Åsa

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset, mina bollar gladde mest kantnepetan efter regnet... Annabelle borde säljas i kit med snygga pionstöd.

  SvaraRadera
 6. 27 stycken! Och jag som trodde att jag tog i lite ibland... Så fint det kommer bli med ett helt eget bollhav. Såg min egen trädgård hos dig också, vad roligt! Alltid lika roligt att titta in hos dig där det mesta gärna skulle få flytta raka vägen hem till mig.

  Kram Louise

  SvaraRadera