torsdag 28 april 2016

I väntan på utplantering

Just nu står lite mer än hälften av mina sådda plantor i växthuset och i morse drog jag helt våghalsigt ur kontakten till frostvakten, eftersom den står och går även när det är 6-7 grader därinne (får inte till inställningarna och då blir det dyyyrt). Tanken var att jag inte skulle skola om så många plantor en andra gång, utan låta dem nästan växa ur sina småkrukor för att sedan direkt planteras ut. Som bekant har ju vädret inte direkt uppmuntrat till detta ännu, och plantorna har fått växa vidare. 

Men nu tycker jag helt enkelt att vi tar och bestämmer att kylan är över för denna gång, så att både plantorna och jag kan få komma ut på grönbete - eller hur?!


5 kommentarer:

 1. Håller tummarna att det 0-gradiga är förbi nu. Jag har frostvakten på fortfarande men dels är ju mitt växthus mindre, dels ser jag veckorna med frostvakt som 'renoveringspengar'. Det finns ingen plats för plantor inomhus i år och någonstans måste ju tomaterna vara... ;)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Och jag som inte har något växthus... Och bor i finska zon 4! Alla mina plantor ska stå inne tills vi har frostfritt och värmen börjat hålla i sig lite bättre... En del grönsaker kommer jag snart att så i kall jord, bara jag får byggt ett lock till. ;)
  /Kitty

  SvaraRadera
 3. eller hu, börjar bli antingen så flyttar dom eller jag, vi får inte alla plats! Sen att jätteverbenor och stockrosor växer så förbaskat fort... 14 grader nu tack!

  SvaraRadera
 4. Dear Elin,

  Totally surprised, this morning received your seeds. What nice !!! Beautifull selections , thank you. Very happy. Elin, nice to have met you, I will certainly follow you. I'll soon put a message on my blog, to put your blog in the limelight. Furthermore, you may have a craving to visit a number of Dutch gardens together, you are welcome at all. So ........ goodbye.


  Sincerely,

  Marieke Nolsen.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte vågat sätta ut mina plantor i växthuset ännu (har ingen frostvakt) bara perennerna står där. Men nu har vi äntligen fått lite vårvärme så snart får odlingarna komma ditut. Ha det gott!
  Titti

  SvaraRadera