onsdag 20 april 2016

A match made in heaven?

Nix - ingen himmelsk kombo blev det av mina botaniska tulpaner 'Hearts Delight' som sattes 2014 och kungsängsliljorna som jag tryckte ner i höstas. Just de tulpanerna är i och för sig inte någon himmelsk kombo med så många andra trädgårdsväxter heller... Färgen som på bilden på lökaffärens hemsida såg lite snyggt vinrödrosa ut, är i verkligheten snarast tomatröd (det syns faktiskt knappt på mina bilder heller) och när de öppnar sig så syns den gula insidan.


Givetvis är tulpanerna perfekta på alla andra sätt; blommar tidigt, har fina mönstrade blad och har fördubblats från 30 till 62 stycken på två år. Varför händer inte det med till exempel mina 'Spring Green', 'Ollioules' eller någon annan av snygge-tulpansorterna som jag köpt just med tanke på att de är benägna att komma igen...?? Nåja, när dessa blommat färdigt kommer jag att gräva upp dem och ge dem straffkommendering i skogsremsan på norrsidan.
4 kommentarer:

 1. Vem har inte råkat ut för detta eller tänkt samma sak? Och om man mot förmodan skulle hitta en tulpan som är både snygg och förökningsvillig så hinner Bambi äta upp dem innan de slår ut! Som grädde på moset är lökarna omöjliga att få bort helt vid flytt, små blad kommer upp i flera år efteråt.
  Det gäller att ha stenhårt fokus på det positiva, att de är tidiga och har fina blad och att de verkar trivas. Jag menar, blomningen är ju snart över ändå.
  Mina budgettulpaner från Lidl, inköpta hösten 2014 har knoppar, så jag täckte dem med svart nät sent igår kväll. Men Bambi patrullerar utanför trädgården och väntar på tillfälle. (Då ska jag tillägga att jag bor tämligen centralt i Göteborg.)
  Huvudsaken är att träden börjar grönska inom ett par veckor! Det är så vackert!
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
 2. Så knasigt det kan bli men vilken tur att det är relativt lätt att åtgärda.Jag satte tre fyra stycken olika och nya sorters (för mig) Tulpaner och jag är sååå nyfiken på om det blir så bra som jag har tänkt mig :)
  Ha en skön dag :)

  SvaraRadera
 3. Så knasigt det kan bli men vilken tur att det är relativt lätt att åtgärda.Jag satte tre fyra stycken olika och nya sorters (för mig) Tulpaner och jag är sååå nyfiken på om det blir så bra som jag har tänkt mig :)
  Ha en skön dag :)

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Men pionskotten matchar kungsängsliljorna perfekt! Jag brukar vara så nöjd och glad över min trädgård för det mesta, men nu märker jag hur jag går och är lite missnöjd med ditten och datten. Att jag inte satte fler tulpaner eftersom den som kommer ser lite klena ut, att jag måste gräva upp myskmadran som snart tar över, att ullungrönnen gott kunde växa lite fortare och att det är bra kalt när inte mina gräs har kommit upp. Jag hoppas jag spänner av snart.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera