söndag 3 april 2016

Lyxhelg

Jag undrar hur många som tycker att en hel helg med trädgårdsarbete, utan annan social aktivitet än att heja på sönernas matcher på tennisklubben, kan klassificeras som "lyxhelg"? Ja, ni trädgårdsbloggläsare kanske, men för alla icke-trädgårdsnördar därute så vore det kanske snarare ett straff :-) 

Jag skrev ju om trädgårdstid häromdagen och det har jag verkligen fått med besked denna helg. Underbart att kunna hoppa i trädgårdsmunderingen efter frukost och fylla dagen med det som faller mig in. Mycket klippning har det blivit; rosor, lavendel och hortensior har fått puts & studs, men också lite plantering och ogräsrensning. Men bäst av allt är att gå runt i den ljumma vårsolen och titta på allt som vecklar ut sig just nu!

Hyacinterna nästan utslagna
Snart rabarberpaj!
...och för det fall någon har läst reportaget från mitt växthus i tidningen Fixa, så kommer här den fjärde - något mindre glamourösa - stilen: lagringslokal för övervintrare, lökkrukor och sådder :-)


7 kommentarer:

 1. Absolutt en luksushelg! Så langt rabarbraen din har kommet! Deilig med rabarbrapai, her må vi nok vente en måneds tid. Ha en fin apriluke! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 2. Jodå, jag läste reportaget igår kväll efter att ha jobbat hela dagen i trädgården. Det var en ren njutning att få lägga upp benen på fotpallen och njuta av ditt fina växthus:-)

  SvaraRadera
 3. Åh, men visst är det lyx på hög nivå. Underbart!

  Så fina dina hyacinter är. Såna vill jag också ha! Jedrans vad jag ska sätta lökar till hösten. Varje vår undrar jag hur jag tänkte på hösten. Varför satte jag inte ännu fler lökar?

  Härligt hos dig!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 4. Din helg verkar ha varit helt underbar!!! Min gick i samma tecken bara byt ut tennis mot handboll! Jag hann med hela hallonhäcken och jag har börjat att klippa ner perennerna. Helt underbart med trädgårdsarbete! Håller helt med dig. Åh så långt dina rabarber har hunnit jämfört med mina.

  SvaraRadera
 5. Jag hade missat ditt underbara växthus i just den tidningen!Du är med överallt ;)super kul det är du så värd så duktig som du är!!! Men ska genast kolla för den tidningen ska jag ha någonstans. Kan inte ha läst det ordentligt! Allt gott Mari

  SvaraRadera
 6. Tänk så lustigt! I helgen när jag också var ute så mycket som det gick mellan regn och kylig blåst i trädgården så tänkte jag också skriva något inlägg i stil med: Är det något fel på mig som väljer bort att på lördagar sitta på något fik, gå på stan, umgås med vänner, gå på fest etc till förmån för ensamtid i trädgården?
  Så skriver du exakt det som jag också känner. Denna underbara känsla att bara strutta omkring i trädgården och göra det som faller in!
  Ja, vi är nog ett särskilt släkte vi trädgårdsnördar :) och återigen: jag MÅSTE plantera mera lökar på hösten - ljuvliga hyacinter du har!

  Stor vårkram
  Cathrine

  SvaraRadera
 7. Å, så synd att jag missat Fixa, men den kanske är i butik fortfarande. Visst är det lyxigt med hel trädgårdshelg, så man hinner märka att det händer nåt och njuta av det som är på gång i rabatterna, vädret och fåglarna. Det har kommit lite längre hos dig ser jag på både hyacinter och rabarber.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera