måndag 7 mars 2016

Gräslök - både gott och vackert!

I helgen skulle jag göra en kall sås till lax och tog då en snabbtitt om det hade börjat sticka upp någon gräslök ute i trädgården. Jag har en rugge i en pallkrage med drivbänk över och en i kruka i växthuset och tack vare att dessa står så skyddat så kunde jag faktiskt skrapa ihop några strån som hade börjat titta fram bland rufset från fjolåret. Det blev någon liten grön prick här och där i såsen denna gång, men snart kommer nog gräslöken igång ordentligt så att det både räcker och blir över.

Som vanligt kommer jag att prioritera blommorna framför den kulinariska användningen, men oftast utesluter det ena inte det andra. Gräslök är så otroligt vackert när det blommar, som en bukett av små allium i miniatyr!4 kommentarer:

 1. Men så VACKERT !!
  Nu fick jag lust till mycket större och fler ruggar av gräslök till sommaren bara för blommans skull.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Å så vakkert, så vakkert. Jeg har jo gressløk, men har ikke tenkt på den som en vakker bukett. Skal nok tenke annerledes herfra. Takk skal du ha! Klem fra Birte

  SvaraRadera
 3. Gräslöksblommorna är så snygga, håller med. Impad att du lyckades hitta några färska strån. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Det var inte dåligt att du lyckades hitta några strån över huvud taget. Imponerande. Nu måste jag gå ut ock kika om jag finner några.Får vänta tills i morgon. Alldeles för mörkt nu :)

  SvaraRadera