onsdag 9 september 2015

Framsidan!

Framsidan börjar långsamt falla på plats trots att någon övergripande plan egentligen aldrig har funnits (eller finns). Rabatter, buxbomshäckar, rosenbåge mm har skapats ganska spontant när grävhjälp och lämpliga Blocketannonser har uppenbarat sig. Tack vare världens bästa trädgårdsarbetare (robotklipparen) och lite gödsel då och då är gräsmattan ganska fin och håller ihop de mer "anlagda" delarna nära huset med urskogen längs tomtgränsen.

Bilden är tagen ur den mest fördelaktiga vinkeln för tomten på framsidan - tyvärr är detta ju också den vinkel man mest sällan befinner sig i. Bakom ryggen finns en tät, grön vägg av växtlighet (som syns HÄR) så det finns inte någon insyn från gatan över denna del. 


Egentligen är det mest finlir kvar här, som att rumstrera om lite i rabatterna - framförallt buxbomsrabatten närmast uppfarten som fortfarande lider svårt av sviterna efter tulpaninvasionen i våras. Det underlättar inte att jorden här är hård som sten (tänk hacka och slägga...) men att det samtidigt finns en massa rötter till träd och buskar som man vill vara rädd om. Hmmm, köpte jag inte en sådan där jordborr förresten...?

2 kommentarer:

  1. Så fint det ser ut! Rejäla, runda former, precis vad jag gillar! Vad är det för klotformade träd/buskar i buxbomsrabatterna?
    /Katarina

    SvaraRadera
  2. Hej Katarina! Det är uppstammade idegranar du ser - här kan du se hur de såg ut för tio år sedan: http://tradgardstid.blogspot.se/2014/10/fore-och-efter-idegransklot.html
    /E

    SvaraRadera