tisdag 22 september 2015

California Wonder?

När nu det relativa höstmörkret och kylan börjar smyga sig på blir man glad av den härligt knalligt orange färgen på paprikorna högt uppe på hyllan i växthuset. Jag köpte denna som en liten planta av sorten 'California Wonder' på Malmö Garden Show i maj i år. Redan för några veckor sedan skördade jag en stor grön paprika, innan jag visste att den skulle skifta färg. 

Nu är det visserligen så att California Wonder enligt världens samlade sanningar på Google ska vara knallröd i stället, men det kanske inte just denna plantan har koll på... Och nog blev det en bättre match med chili-grannen till vänster? (Som jag inte ens har något felaktigt namn på...:-)


3 kommentarer:

 1. Just är man extra glad för allt känns det som.
  Gillar dina krukor.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Tror du inte att den blir röd så småningom? (om den inte blir uppäten innan dess) Hursomhelst så är det mums med egna paprikor, oavsett färg. Har bara chili i år, men har inte provat den ännu. Men min physalis har precis mognat och något godare får man leta efter:-)
  Ha det gott!
  Titti

  SvaraRadera
 3. Du får kalla den California Sun i stället :D Hoppas att den är god. Jag borde skörda paprikor i mitt växthus - tack för påminnelsen :D

  Och tusen tack för kommentaren hos mig. Nu blev jag ännu säkrare på att systemet är rätt för mig och jag ska definitivt hålla utkik efter reamöjligheter!

  Solsken
  Linda

  SvaraRadera