torsdag 28 maj 2015

Spansk klockhyacint

För varje år som går så får vi fler och fler exemplar av spansk klockhyacint, en av de växter som fanns i trädgården redan då vi flyttade in. Jag vet inte om det räknas som ett ogräs - det uppfyller sannerligen kriterierna för spridningshastighet - men i så fall ett väldigt vackert sådant. Än har jag inte börjat dra upp lökar som hamnat på fel ställe, men det är nog bara en tidsfråga eftersom bladen lätt kväver annat runtomkring.

De flesta blommor är blåa, men här och var hittar jag även rosa och vita sorter, och de är jag extra förtjust i. Någon vår när jag har tid ska jag märka ut och flytta dessa till särskilda platser där de kan få föröka sig i fred. År 2024 sådär... Till dess njuter jag av dem där de tittar fram!8 kommentarer:

 1. Absolut inte ett ogräs, de är jättefina.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Kopiera mig!!?? Du är rolig du! Tack för din gulliga kommentar. Jag älskar spansk klockhyacint men jag har inte lyckats med dom alls. Jag planterade några för något år sedan men nu hittar jag dom ingenstans. Synd jag får prova igen dom är hur söta som helst!!!

  SvaraRadera
 3. Jag planterade 4 små ruggar av klockhyacinten för många år sedan, men det blir bara blad på dem, inga blommor. Vet inte vad som är fel, de har fått benmjöl men inget händer. Kanske trivs de inte i vår sandiga jord. Men dina är riktigt fina/ Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Jag inser nu - insikter sägs vara bra, eller hur? - att jag behöver några, helst rosa och vita. Men kanske även blå, när jag tänker efter - tänka sägs ju också vara något gott =oP. Ja ja... vackert, vackert hursomhelst.
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Klockhyacinter är rena ogräset, men ett trevligt sådant! :) Gräv upp dem nu när de blommar och du ser vilka som är vilka, mycket lättare. De klarar det.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Jag tycker de är bedårande! Har också ett antal, mest blå. Har inte lyckats med att bestämma om det är den engelska eller spanska varianten. Jag borde väl också flytta på dem lite och ge dem näring, mina har en tendens att bara ge blad efter några år.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Så fint med klockhyacinterna. Av nån anledning blir jag lika glatt överraskad varenda år de dyker upp för det har liksom fallit mig ur minnet att jag planterat för länge sen. Skulle vilja ha vita också.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. Måste fixa sådana till hösten. Gillar de rosa extra mycket.
  Hur är det med foten?
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera